İngilizlerden çarpıcı iddia! Tanker krizinde Rus müdahalesi

Rus senatör Aleksey Puşkov, İngiliz basınında yer alan İngiliz tanker gemisi 'Stena Impero'ya İran tarafından el koyulmasında Rusya'nın parmağı olabileceği iddiasına tepki göstererek, "Yalan haber uzmanları hiçbir zaman tatil yapmıyor" ifadesini kullandı.

İngilizlerden çarpıcı iddia! Tanker krizinde Rus müdahalesi
İngilizlerden çarpıcı iddia! Tanker krizinde Rus müdahalesi
GİRİŞ 21.07.2019 16:27 GÜNCELLEME 21.07.2019 16:53
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Sunday Mirror gazetesi, kaynaklarına dayandırdığı haberinde, İngiliz istihbarat servisi MI-6 ile İngiltere Hükümet İletişim Merkezi'nin (GCHQ), 'Stena Impero'ya İran tarafından el koyulmasında Rusya'nın dahli olabileceği olasılığı üzerinde soruşturma yürüttüğü belirtilmişti.

Sunday Mirror'un iddiasına Twitter hesabından tepki gösteren Rusya Federasyon Konseyi Enformasyon Politikası Komisyonu Başkanı Aleksey Puşkov, "Londra, Kerç Boğazı'ndaki olay Poroşenko'nun provokasyonu olmasına rağmen, Rusya'nın Ukraynalı gemilere el koyarak 'saldırganlık eylemi' gerçekleştirdiğini uzun süre iddia etti. Şimdi de Rusya'yı İngiliz tankerine İran tarafından el koyulmasında dahli olmakla suçlamaya çalışıyorlar. Yalan haber uzmanları hiçbir zaman tatil yapmıyor" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

İran Devrim Muhafızları, Hürmüz Boğazı'nda seyreden İngiliz tanker gemisine el koyduğunu duyurmuş, etkilerin yaptığı açıklamada; tanker gemisinin takip sistemini kapattığı, dolayısıyla İran tarafından yollanan sinyalleri alamadığı ve yanlış rotaya girdiği bildirilmişti.

Bunun ardından İngiliz Savunma Bakanı Jeremy Hunt açıklama yaparak durumun 'kabul edilemez olduğunu' belirtmiş ve durumun çözülmesi için İran Dışişleri Bakanlığı ile temas halinde olduklarını açıklamıştı.

Öte yandan ABD Başkanı Donald Trump'da basın mensuplarına İngiltere ile konuşacaklarını duyurmuştu.

YORUMLAR 6
  • Eskiler bilirler 4 yıl önce Şikayet Et
    eğer bir nehirde iki balık kavga ediyorsa, bilin ki oradan az önce uzun bacaklı bir ingiliz geçmiştir. (kızılderili atasözü)
    Cevapla
  • Momedo 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu ingilizler gururlarından ödün vermezler. Bacak kadar çocuktan dayak yer yüzü gözü mor olur kaçar ve ne olduğunu soranlara işte 5 10 kişilik 1 grupla kavga ettim sen 1de onları görseydin demesine benzer gururları. ATMA maykıl atma.
    Cevapla
  • Abdurrahman 4 yıl önce Şikayet Et
    İran'ı güçsüz gösterme çabasıdırç halbuki İran bir ticari gemiyi bile çevirip el koyacak güçte olmasaydı şimdiye kadar çoktan ABD-İngiliz askeri saldırısına maruz kalmıştı. İranın gücünden çekindikleri için İrana saldıramıyorlar.
    Cevapla
  • uydurma 4 yıl önce Şikayet Et
    ingiliz uydurması. boğazdaki diğer gemiler niye etkilenmemiş? Ayrıca gemi göz göre göre irana doğru gittiğini anlamamış mı? geçiniz...
    Cevapla
  • PASA 4 yıl önce Şikayet Et
    bunlarin ici gücü camur atmak...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?
Yazar Dursun Ali Taşçı hayatını kaybetti