Rus savaş jetleri vurdu: Ölü sayısı yükseldi

Rus savaş uçaklarının İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde bir pazar yerine düzenlediği saldırıda hayatını kaybeden sivillerin sayısı 38'e yükseldi.

GİRİŞ 22.07.2019 15:12 GÜNCELLEME 22.07.2019 17:35
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) kaynaklarından alınan bilgiye göre, İdlib'in Marratinnuman ilçesindeki pazar yerine düzenlenen hava saldırısında ölen sivillerin sayısı 15'den 38'e yükseldi. 

İlçede Sivil Savunmanın arama kurtarma çalışmaları devam ederken ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

Son 2 günde İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi sınırları içerisindeki yerleşim birimlerine düzenlenen hava saldırılarında 42 sivil öldü.

Askeri muhaliflere ait uçak gözlemevi de Marratinnuman ilçesine yapılan saldırıların Rusya'ya ait savaş uçaklarınca düzenlendiğini bildirmişti.

 

 

İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'ndeki durum

Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib ili neredeyse iç savaşın başından bu yana muhaliflerin kalesi niteliğinde. Halihazırda iç göç ile nüfusu 4 milyona ulaşan İdlib'in merkezi, Mart 2015'te muhaliflerin kontrolüne geçti. İdlib, rejimin en yoğun hedef aldığı bölgelerin başında geliyor.

Türkiye, Rusya ve İran, 4-5 Mayıs 2017'deki Astana toplantısında, İdlib ve çevresini "Gerginliği Azaltma Bölgesi" ilan etti. Rejim güçlerinin ateşkesi sık sık ihlal etmesi üzerine, Türkiye ve Rusya ek mutabakata vardı.

Rejim güçleri, destekçilerinin yardımıyla 17 Eylül 2018'de Soçi'de imzalanan mutabakata rağmen saldırılarına devam ediyor. Kazakistan'ın başkenti Nur Sultan'da 25-26 Nisan'da Türkiye, Rusya ve İran arasında düzenlenen 12'nci toplantı sırasında artan saldırılar aynı yoğunlukta sürdü.

Esed rejimi ve destekçilerinin, Türkiye ve Rusya'nın İdlib mutabakatını imzaladığı 17 Eylül 2018'den beri ateşkesi ihlal ederek gerçekleştirdiği saldırılarda ise 553 binden fazla sivil yerlerinden edildi.

Suriye İnsan Hakları Ağı (SNHR), Beşşar Esed ve destekçilerinin, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'ne 26 Nisan-12 Temmuz'da düzenlediği saldırılarda 157'si çocuk, 111'i kadın 606 sivilin yaşamını yitirdiğini duyurmuştu. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 47
  • Corumlu 4 yıl önce Şikayet Et
    Putin'i sevenler puton yilanidir kendisi.silah denemesi ilk önce müslüman üstünde deniyorlar . müslüman parça parça oldukça gelen vurur giden vurur
    Cevapla
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Rusya’nın da ABD’den aşağı kalır bir yanı yok
    Cevapla
  • .... 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne fark ediyor ki amerika gitse ne olur kâfir bitmedikten sonra.bu rusların onlardan geri kalır yani yok
    Cevapla
  • Cihad 4 yıl önce Şikayet Et
    Lanet olsun bütün islam düsmanlari.
    Cevapla
  • CUMA 4 yıl önce Şikayet Et
    Ey potin amca Reisi mert açık sözlü sözünde duran birisi olarak nitelendirmiştin ya sen.......
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!
Hamas’la ilgili en vahim iddiaydı! ‘Toplu tecavüz’ iftirasını İsrail de yalanladı