Kan konduran sözler: Bize karşı çıkanı doğrayarak öldüreceğiz

Kanada'da temaslarda bulunan Mısır Göçmenlik Bakanı Nabila Makram, Sisi rejimini eleştirenleri doğrayarak öldürmekle tehdit etti.

Kan konduran sözler: Bize karşı çıkanı doğrayarak öldüreceğiz
Kan konduran sözler: Bize karşı çıkanı doğrayarak öldüreceğiz
GİRİŞ 24.07.2019 13:39 GÜNCELLEME 24.07.2019 13:39
Bu Habere 75 Yorum Yapılmış

Makram'ın Toronto kentinde katıldığı toplantıda yaptığı konuşma sosyal medyaya yansıdı.

 

 

Katılımcılardan biri tarafından kaydedilen videoda, Makram'ın şu sözleri yer alıyor: "Bizim sadece bir ülkemiz var, o da Mısır. Mısır, bizi bir araya getiren ve yakınlaştıran şeydir. O, nereye gidersek gidelim kalplerimizde kalacak. Bununla ilgili olumsuz bir söze dayanamayız. Mısır'a karşı konuşan herkes doğranacak."

Makram'ın elini boynuna götürerek kesme işareti yapması üzerine salondakilerden bazıları kısa süreli şaşkınlık yaşadı, bazı katılımcılar ise bakanı alkışladı.

 

 

ŞİKAYET BAŞVURUSU YAPTILAR

Mısır Göçmenlik Bakanı Nabila Makram'ın tehdit içerikli konuşmasının yer aldığı videoyu internet siteleri ve sosyal medya hesaplarına yükleyen "Mısırlı Kanadalılar Demokrasi Koalisyonu" (ECDD) isimli grup, bakan hakkında şikayetçi oldu.

ECCD Başkanı Ahmed Abdelkader, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mısırlı Bakan Makram'ın Kanada topraklarında Kanada vatandaşlarını tehdit etmesinin skandal olduğunu söyledi.

Makram'ın Toronto'da Mısır'daki rejimi eleştirenleri dilimlemek ve doğramakla tehdit ettiğini belirten Abdelkader, şunları kaydetti: "Yurt dışındaki Mısırlıları bu şekilde tehdit eden rejimin ülke içindeki Mısırlılara neler yaptığını hayal etmeliyiz. Kanadalı Mısırlılar olarak, Mısır rejiminin insan hakları ihlallerini, diğer politika ve uygulamalarını açıkça eleştirdiğimiz için kendimizi tehdit altında hissediyoruz. Artık Kanadalı Mısırlılar, kendilerini güvende hissetmeyecekler. İnsan haklarının sistematik olarak ihlal edildiğini bildiğimiz bir rejimin bakanı, Kanada'ya gelip Kanadalıları Kanada topraklarında tehdit ediyor. Biz Kanada vatandaşı Mısırlılar olarak kendisini ve Mısır rejimini polise raporlarımızla şikayet ettik. Kanada makamları, Suudi rejiminin gazeteci Cemal Kaşıkçı'ya yaptıklarını hesaba katarak, Mısırlı Bakan Makram'ın hükümet tehdidini ve tehditte kullandığı kesme hareketini ciddiye almak zorundadır."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 75
  • Ertuğrul 4 yıl önce Şikayet Et
    Mısır ın mileynyum firavunu ve köpekleri
    Cevapla
  • Ahmed 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu da yahudi. Aksi beni şaşırtırdı zaten.
    Cevapla
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    şeçimle gelen cunhurbaşkanını darbeyle binlerce insanı mursi yi katlederek şehit ederek zulum yaptınız yaparsınız Allah hesapta yanılmaz kimsenin yaptığını yanına bırakmaz .....
    Cevapla
  • mehmet tosun 4 yıl önce Şikayet Et
    o kadina söylenilecek tek şey: Yaww HEE HEEE
    Cevapla
  • Ramazan 4 yıl önce Şikayet Et
    Sisi günümüzün Firavn'ıdır. Ama garip olan, Firavn'ın erkek çocuklarını katlettiği İsrailoğulları'nın günümüzün Firavn'ı ile birlikte hareket etmeleridir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı