Brüksel, Boris Johson'ı uyardı: Yeniden müzakere mümkün değil

İngiltere'de Boris Johnson'ın iktidardaki Muhafazakar Parti'nin başına geçmesi ve başbakanlık koltuğuna oturmasının ardından çözmesi gereken ilk konu ülkenin Avrupa Birliği'nden ayrılma (Brexit) sürecini yönetmek olacak.

Brüksel, Boris Johson'ı uyardı: Yeniden müzakere mümkün değil
Brüksel, Boris Johson'ı uyardı: Yeniden müzakere mümkün değil
GİRİŞ 24.07.2019 12:44 GÜNCELLEME 24.07.2019 13:44
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İngiliz Parlamentosu'nun daha önce 3 defa reddettiği anlaşmasız ayrılık, Brüksel'in ekim ayına kadar tanıdığı sürede çözülecek mi merak konusu haline geldi.

 

 

Parti içinde yapılan oylamayı rakibi Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt karşısında ezici çoğunlukla kazanan 55 yaşındaki Johnson, sonuçların ilan edilmesinin ardından yaptığı ilk konuşmada, "Brexit'i 31 Ekim itibariyle tamamlamış olacağız ve yeni bir 'yapılabilir' ruhunun getireceği tüm fırsatları değerlendireceğiz." ifadesini kullandı.

"Uyuyan dev uyanacak ve olumsuzluklardan ve kendimizden şüphe etmekten sıyrılacağız" diyen Johnson, kampanyasının sloganı olan, "Brexit'i gerçekleştir, ülkeyi birleştir ve İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn'i mağlup et" sözünü yerine getireceğini kaydetti.

 

 

BRÜKSEL UYARDI: BREXIT YENİDEN MÜZAKERE EDİLMEYECEK

Brüksel ile yeniden masaya oturmayı deneyeceğini ancak Brexit'i anlaşmalı ya da anlaşmasız her halükarda yerine getireceğini ifade eden Boris Johnson'a Avrupa Birliği'nin yanıtı gecikmedi.

İngiltere'nin yeni başbakanını tebrik eden Brüksel, zorlu sürecin devam ettiğinin altını çizdi ve Johnson'a seçim kampanyası sırasında Brexit'i yeniden müzakere edeceği sözünün mümkün olmayacağını hatırlattı.

Brexit'in öncü isimlerinden olan Johnson'la çalışmak istediğini belirten Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve AB'nin diğer liderleri, ancak sınırların çizili olduğunu ve zamanın da daraldığını anımsattı.

Johnson'ı tebrik eden ve kasımdan itibaren Avrupa Komisyonu'nun başına geçecek olan Alman muhafazakar Ursula von der Leyen, Paris'te Macron'la görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, "Önümüzde zorlu bir süreç var. Avrupa ve Birleşik Krallık'taki insanlar için iyi bir şeyi teslim etme yükümlülüğümüz var." diye konuştu.

Macron, Johnson'la Brexit, İran ve diğer uluslararası güvenlik konularında çalışmak istediğini söyledi.

Avrupa Konseyi Başkanlığına seçilen Belçika Başbakanı Charles Michel de "Belçika ve İngiltere, ticaret ve güvenlik alanlarında komşular ve yakın ortaklardır. Ancak önümüzde Brexit gibi ciddi zorluklar da bulunuyor." değerlendirmesinde bulundu.

Boris Johnson'ın başbakanlık koltuğuna oturduktan sonra nasıl adım atacağı merak konusu.

Zira muhalefetin yanı sıra Muhafazakar Parti içerisindeki birçok isim, anlaşmasız Brexit'e karşı çıkıyor.

Johnson ise kabinesine alacağı bakanların en başından itibaren anlaşmasız ayrılığı kabullenmiş isimler olması gerektiğini belirtiyor.

YORUMLAR 1
  • Brexit 4 yıl önce Şikayet Et
    Hapı yuttunuz!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil
Seçime 3 gün kala CHP'de kaos! Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu kavgası