Hafter: Başkenti ele geçirmek üzereyiz!

Libya'nın doğusundaki silahlı güçlerin lideri Halife Hafter, başkent Trablus'ta yakında zafer kazanacaklarını söyledi. Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti'nden ise Hafter'in bu iddiasına cevap geldi.

Hafter: Başkenti ele geçirmek üzereyiz!
Hafter: Başkenti ele geçirmek üzereyiz!
GİRİŞ 25.07.2019 04:33 GÜNCELLEME 25.07.2019 05:49
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

General Hafter, Trablus'u ele geçirmek için 4 Nisan'da verdiği saldırı emrinden bu yana pek çok yenilgi almasına rağmen liderlik ettiği güçlerin zafer kazanmasının yakın olduğunu iddia etti.

 

 

"TRABLUS'TA ZAFER BAYRAĞINI DALGALANDIRACAĞIZ"

Hafter, Bingazi'deki Er-Racme bölgesinde bulunan komuta merkezinde yaptığı açıklamada, "Zaferi kazanmamız yakın. Bütün Libyalıların kurtulma zamanı geldi. Ordu da halk da Trablus'ta zafer bayrağını dalgalandıracak." dedi.

 

 

TRABLUS'U ELE GEÇİRMEK İÇİN SALDIRDILAR, ELLERİNDEKİ GİRYAN KENTİNİ DE KAYBETTİLER

Hafter güçleri, Trablus saldırılarının başlamasından bu yana 110 günü aşkın bir zaman geçmiş olmasına rağmen gerçek anlamda bir ilerleme katedemezken, son dönemde de Giryan kentinin kaybedilmesi gibi pek çok başarısızlık da yaşadı.

Halife Hafter, başkent Trablus'u ele geçirmek için 4 Nisan'da saldırı emri vermiş, bunun üzerine uluslararası meşruiyete sahip Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) birlikleri de "Burkan el-Gadab" operasyonunu başlatmıştı.

Hafter birlikleri, haziran ayı sonunda harekat ve ikmal merkezi olarak kullandıkları kritik Giryan kentini de kaybetmişti.

UMH'DEN HAFTER'E TRABLUS CEVABI

UMH'nin yürüttüğü Burkan el-Gadab Operasyonu'nun sözcüsü Mustafa el-Meci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hafter'in başkent Trablus'a yönelik başlattığı operasyonda aldığı yenilgilere rağmen "zaferin yakın" olduğu yönünde sözler sarf etmesini değerlendirdi. 

Hafter'in, Trablus'u ele geçirmedeki başarısızlığını örtbas etmek ve kendisine bağlı güçlerin moralini yükseltmek maksadıyla bu açıklamaları yaptığını söyleyen Meci, UMH birliklerinin, Hafter güçlerinden gelebilecek her türlü saldırıyı püskürtmeye hazır olduğunu kaydetti.

6 TÜRK DENİZCİYİ KAÇIRMIŞLARDI

Zaman zaman Türkiye aleyhine tehdit dolu açıklamalar yapan Hafter, provokatif eylemlerden de geri durmuyor.

Geçtiğimiz haftalarda General Hafter’e bağlı güçler tarafından 6 Türk denizci alıkonulmuş, bunun üzerine Türkiye Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada “Libya'da Hafter'e bağlı illegal milis güçler tarafından altı vatandaşımızın alıkonulması haydutluk ve korsanlık niteliğinde bir eylemdir. Vatandaşlarımızın derhal serbest bırakılmalarını bekliyoruz. Aksi takdirde Hafter unsurları meşru hedef haline gelecektir” uyarısında bulunmuştu.

Açıklamadan kısa bir süre sonra geçtiğimiz hafta 6 Türk serbest bırakılmıştı.

KAYNAK: AA, HABER7
YORUMLAR 13
  • cafer 4 yıl önce Şikayet Et
    ülkesine ihanet eden bir halk ibretlik bir mevzu anladınız mı? siz nasılsanız oyle idare edilirsiniz. 15 temmuzda halk müdahale etmese idi ulkede cok kan alacaktı. bir olmak iri olmak diri olmak budur. yoksa parcalanip gidecekti. doguda gorev yapan asker ve polislere sorun olayin boyutunu daha iyi anlarsınız
    Cevapla
  • Zavallı 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye aleyhine tavır koyduğu için israil ve Abd'den aferim almıştır onun için şımarmış belliki. Kaybettiği halde zaferden bahsetmesi bunu gösyeriyor.
    Cevapla
  • Cesur yürek 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu dünyanın başına bela olmuş hay dut luk yapan seçilmiş ikdi dara darbe yapan hain leri bir bir haddini bildirecek sin bun ların anladığı dilden harekat edecek sin yok sa bunun gibi leri bit mez biri lerine uşak yapan vatanını satan hain lerin de günahı olmaz
    Cevapla
  • Baban 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD nın kıl kuyruğu
    Cevapla
  • Trablus 4 yıl önce Şikayet Et
    Allahım sen şu zalimler sürüsüyle hareket eden Hafter uşağının bozgununu nasip et.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil
Seçime 3 gün kala CHP'de kaos! Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu kavgası