Türkiye kavgası ABD'yi karıştırdı: Biz şimdi ne yapacağız?

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Kongre üyeleri, Rusya'dan S-400 hava savunma sistemlerini satın alan Türkiye'yi kınadıklarını ancak bir sonraki adımın ne olacağını öngöremediklerini ifade etti.

Türkiye kavgası ABD'yi karıştırdı: Biz şimdi ne yapacağız?
Türkiye kavgası ABD'yi karıştırdı: Biz şimdi ne yapacağız?
GİRİŞ 26.07.2019 17:40 GÜNCELLEME 26.07.2019 17:40
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

ABD Kongre üyeleri, Türkiye'nin Rus füze savunma sistemi almasından memnuniyet duymadıklarını ancak Başkan Donald Trump ya da Kongre'nin ne yapması gerektiğinden emin olunamadığını ve Türkiye'ye yaptırım uygulanmasına yönelik çabaların şimdilik geri planda kaldığını açıkladı.

 

 

Trump yönetimi geçtiğimiz hafta S-400'leri teslim alan NATO müttefiki Türkiye'yi F-35 savaş uçakları programından çıkarmıştı. CAATSA olarak bilinen yaptırım kanununa göre ABD, Türkiye'ye Rus ordusuyla iş birliği yaptığı gerekçesiyle yaptırım uygulayabilir, ancak Trump henüz ne yapılacağını açıklığa kavuşturmadı. ABD yaptırım kanunu, yaptırımlar için bir zaman çizelgesi belirlemiyor.

Reuters Haber Ajansına göre, Kongre'nin iki kanadından (Demokratlar ve Cumhuriyetçiler) milletvekilleri sağlam bir cevap verildiğini görmek istediklerini söyledi, ancak Cumhuriyetçi kanat bu konuda daha istekli göründü.

 

 

Başkan Trump, Salı günü 40 kadar Cumhuriyetçi senatörü Beyaz Saray'da konuya ilişkin görüşme yapmak üzere ağırlamıştı. Senatör Jim Risch, Beyaz Saray'da "ateşli bir tartışma" yapıldığını ancak henüz sonuca bağlanmadığını söyledi.

Bazı milletvekilleri ise bölgede önemli bir oyuncu olan Türkiye ile ilişkileri bozmanın gerekli olmadığını savundu. Türkiye'nin Washington tarafından S-400 yaptırımı uygulandığı takdirde misilleme yapma ihtimali gündeme getirildi.

Öte yandan, Kongre üyelerinin yaz tatilinden dönecekleri 9 Eylül tarihine kadar Türkiye ile ilgili herhangi bir yasal işlem yapılmasının beklenmediği belirtildi.

KAYNAK: EURONEWS
YORUMLAR 35
  • Erol 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye kendi yolunda emin adimlarla ilerliyor. Onlar böyle yaptikca Türkiye kendi üretimliligini ister istemez arttiracaktir. "Siz böyle istediniz, biz de öyle yaptik", diyecegiz.
    Cevapla
  • Kılıçarslan 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD ye son uyarı yapıldı, Senatörlere günaydın..Türkiye NATO Paktından çıkacak, çıkarsa dünyanın en güçlü paktı kurulacak. Teklif 2 yıl önce yapıldı ülkemize. Paktın adı "PESKO" Yeni Avrasya Gücü..Fransa-Almanya-Rusya-Türkiye ve diğer AB ve Asya ülkeleri + Çin olma olasılığı çık yüksek..Biri ABD ye ne oldu? diyor sanırım. O ülke artık yeni dünya düzeninde olmayacak..
    Cevapla
  • Demir Ersoy 4 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi Türkiye ye patriot satmayanları kınayacağınız yerde S400aldı diye Türkiye yi kınıyorlar öylemi Türkiye artık babanızın çiftliği değil
    Cevapla
  • ADALET 4 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi bizim çok etkili bir diplomasi yürütmemiz lazım nato üyesi ve abd nin müttefiki yunanistan da s 300 var mı var bunu aldıklarında ne yaptılar hiç bir şey bizim bunu anlatmamız gerekiyor anlamazlarsa ve yeni askeri kararlar alırlarsa da aslında bize iyilik yapmış olurlar kötü komşu insanı mal sahibi yapar misali bizde daha öncekilerde olduğu gibi kendi başımızın çaresini buluruz ekonomik kararlar almaya kalkarlarsa belki biraz zorlanırız ama zaten biz hep zordayız biz kaybedersek onlarda kaybedecek demektir her şey karşılıklı yani küreck .incirlik gibi yerleri kapatırsan ortadoğu da nefes alamazlar
    Cevapla
  • said 4 yıl önce Şikayet Et
    sizi uyarmıştım yeni nesil türkiye geliyor oyuncaklarınıza güvemeyin başınızı yer demiştim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muharrem İnce'den çok sert yanıt: Senin 'DEM'leneceğin belliydi! Açık açık uyardı
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar