Gürcistan'da çok uluslu askeri tatbikat başladı!

Gürcistan'ın Senaki kentinde bu yıl dokuzuncusu düzenlenen "Agile Spirit 2019" çok uluslu ortak askeri tatbikatı başladı.

Gürcistan'da çok uluslu askeri tatbikat başladı!
Gürcistan'da çok uluslu askeri tatbikat başladı!
GİRİŞ 27.07.2019 15:33 GÜNCELLEME 27.07.2019 15:33

Senaki'deki askeri üste düzenlenen tatbikatın açılış törenine, Gürcistan Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Vladimer Çaçibaia, ABD'nin Georgia Eyaleti Ordusu Komutanı Tuğgeneral Randel Simeon, diplomatlar ve davetliler katıldı.

Türkiye, ABD, Gürcistan, Letonya, Litvanya, İngiltere, Polonya, Norveç, Belçika, Bulgaristan, Ukrayna, Karadağ, Romanya ve Yunanistan'dan 3 bin askerin katıldığı tatbikatın açılışında konuşan Çaçibaia, tatbikatın önemini vurguladı.

Ülkesinin NATO ile entegrasyon sürecini sürdürdüğünü hatırlatan Çaçibaia, "Çok uluslu tatbikat bizim NATO'ya yönelik ilan ettiğimiz, 'Gürcistan'da daha çok NATO ve NATO'da daha çok Gürcistan' politikamızı tam karşılamakta. Agile Spirit 2019 Gürcistan'da düzenlenen en büyük tatbikatlarından biri. Bu tatbikat Gürcistan'ın NATO'ya giden yolda bir adım daha atmasıdır." diye konuştu.

Tuğgeneral Simeon ise Gürcistan'ın dünyada barışın sürdürülmesi ve güvenliğin güçlendirilmesi için çaba sarf ettiğini kaydederek, aynı zamanda Gürcistan'ın, ABD'nin önemli stratejik ortağı olduğunu ifade etti. Simeon, "Bu uluslararası tatbikata katılım, bölgenin ve dünyanın barış ve istikrarını desteklemenin açık bir kanıtıdır." dedi.

Tatbikatın amaçlarından biri Karadeniz bölgesinde güvenlik ve istikrarı sürdürebilecek ortamın güçlendirilmesine katkı sağlamak. Gürcistan'ın üç ayrı bölgesinde düzenlenecek tatbikat 9 Ağustos'ta sona erecek. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İzmir'de peş peşe yangınlar
ABD'nin sır gibi sakladığı projesi 'C4ISRNET'