İdlib'te yürek burkan görüntü!

Suriye'de Beşar Esed rejiminin İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'ne düzenlediği saldırılarda şimdiye kadar 17 sivil hayatını kaybederken 5 yaşındaki Riham'ın 18 aylık kardeşi Tuqa'yı kurtarmaya çalıştığı görüntüler sosyal medyaya damga vurdu. Kardeşini kurtarmak için çabalayan 5 yaşındaki Riham'dan acı haber geldi, 18 aylık Tuqa'nın ise yoğun bakımda tedavisi sürüyor.

GİRİŞ 28.07.2019 14:53 GÜNCELLEME 28.07.2019 14:58
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Suriye'de Beşar Esed rejimi, günlerdir İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'ne kara ve hava harekatları düzenliyor. Saldırılarda şimdiye kadar 17 sivil hayatını kaybederken adı Amjad el Abdullah olarak belirilen babanın çocuklarını kurtarmaya çalıştığı anlar savaşın acımasızlığını gözler önüne serdi.

 

 

Suriye'de 8. yılına giren savaşta şimdiye dek en az 355 bin kişi hayatını kaybetti. 58 bin kişinin kayıp olduğu savaşta en ağır yarayı alan çocuklar oldu.

24 Temmuz günü rejim uçaklarının bombardımanı sonrasında enkaz altında kalan 5 yaşındaki Riham'ın 18 aylık kardeşi Tuqa'yı kurtarmaya çalıştığı görüntüler yürek burktu. 

 

 

18 aylık olan Tuqa, bu kareden dakikalar sonra düşerek ağır yaralandı. Kardeşini kurtarmaya çabalayan, enkazın altına kalmış ve ağır yaralar almış olan Riham ise tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Aileden geriye baba Amjad el Abdullah ve iki kızı kaldı. Tuqa'nın yoğun bakım ünitesindeki tedavisi sürüyor.

Suriyeli bir gazeteci olan Basar al-Sheikh'in çektiği görüntüleri sosyal medyada yayınlamasının ardından dünyanın her yerinden insanlar Riham'ı ve kardeşlerini merak etmeye başladı. Basar, dün acı haberi yeniden sosyal medyadan paylaştı. 

Basar al-Sheikh o anları anlatırken şöyle dedi: "Hava saldırısında binalar vuruldu. Ailenin evi 5. kattaydı. Hem çocuklar hem de baba çığlık atıyordu, kurtarılmak için yalvarıyorlardı"

KAYNAK: HABER7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 19
  • Hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye de yaşayıp bu Suriyeliler diyen vicdansızlara ithaf olunur. Senin çocukların bu halde olsa ne yapardın.
    Cevapla
  • Kapak 4 yıl önce Şikayet Et
    Suriyeliler niçin bizde diyenlere kapak olsun.
    Cevapla
  • enes arabacı 4 yıl önce Şikayet Et
    ey iman edenler yahudi ve hıristiyanları dost edinmeyin onlar birbirlerini dostudur
    Cevapla
  • LAZOĞLİ 4 yıl önce Şikayet Et
    nasıl oluyorda yapılan sözleşme hiç sayılıp halen o bölgede bombardıman devam edebiliyor. Bizim ülkeden neden hiç ses çıkmıyor.? Hani rusya ile aramız çok iyiydi. E bunları yapan rusya değilmi
    Cevapla
  • Melekler 4 yıl önce Şikayet Et
    Sözün bittiği yer.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Saldırıdan sonra Putin'den savaş açıklaması: Meşru hedef sayacağız!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Diyarbakırlı yaşlı teyzeyle samimi sohbeti