En son 15 Temmuz'da görüldü! Türkmen lider öldü iddiası

Günlerdir görünmeyen Türkmenistan devlet başkanı Gurbanguli Berdimuhammedov'un hayatını kaybettiği iddia ediliyor.

En son 15 Temmuz'da görüldü! Türkmen lider öldü iddiası
En son 15 Temmuz'da görüldü! Türkmen lider öldü iddiası
GİRİŞ 29.07.2019 09:20 GÜNCELLEME 29.07.2019 12:28
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

İsminin açıklanmasını istemeyen bir yetkili Euronews'e, daha önce böbrek yetmezliği nedeniyle ameliyat olduğunu söylediği Gurbanguli Berdimuhammedov'un aynı hastalıktan ölmüş olabileceğini aktardı.

 

 

YAPILAN AÇIKLAMALAR KAFALARI İYİCE KARIŞTIRDI

Türkmenistan'in Rusya Büyükelçiliği'nden Rus haber ajansı TASS'a yapılan açıklamada, Berdimuhamedov'un öldüğü haberi yalanlanmıştı ancak devlet başkanının 15 Temmuz'dan bu yana nerede olduğuna dair bir açıklama yapılmadı.

 

 

En son 15 Temmuz'da kameralar karşısına çıkan Berdimuhamedov, torunlarıyla kedi severken görüntülenmiş ve kitap yazmak için tatile çıkacağını duyurmuştu.

Türkmen lidere yakınlığı ile bilinen bazı iş adamları da çeşitli Rus medyasına Türkmen liderin öldüğü yolunda iddialar paylaştı.

DAHA ÖNCE DE AYNI HABERLER ÇIKMIŞ, TÜRKMENBAŞI'NIN ÖLDÜĞÜ DOĞRULANMIŞTI

Türkmenbaşı olarak bilinen Saparmurat Niyazov'un 2006'da haftalar öncesinden iddia olarak ortaya atılan ölüm haberi önce yalanlamış ardından resmi açıklama ile doğrulanmıştı.

BENZER SÜREÇ ÖZBEKİSTAN'DA DA YAŞANMIŞTI

Türkmenistan'in komşu ülkelerinden Özbekistan'da da eski devlet başkanı İslam Kerimov'un 2016 yılındaki ölümü önceden iddia olarak ortaya atılmış, Kerimov'un ölümü haftalar sonra açıklanmıştı.

Freedom House adlı düşünce kuruluşunun geçen yılki raporuna göre Türkmenistan siyasi ve sivil özgürlükler alanında dünyanın en "en kötü" ülkeleri arasında yer aldı.

KAYNAK: EURONEWS
YORUMLAR 8
  • ... 4 yıl önce Şikayet Et
    yerine işlerine gelen birini bulunca ölümünü açıklarlar
    Cevapla
  • Tosun 4 yıl önce Şikayet Et
    Zalimlere ölüm güzelim türmenistan bir hastalıklı tarafından perişan halkı sikiyömetime mahküm edildi bu daha önce komünist İslam kerimov Özbekistan uyguladı geberip gitti şimdi gelenler imaj düzeltmeye uğraşiyor fakat ülkeleri ve halk 30 yıl kaybetti
    Cevapla
  • Uludağ 4 yıl önce Şikayet Et
    5 milyonluk Türkmenistan halki acliktan akin akin ülkelerini terkedyomuşlar son iki senede enfilasyon 100/298 fırlamış ışsizlik orani 100/80 leri bulmuş durumdaymiş Türkmenistanda rüşvet hat safada hatta Türkmen halki ülkelerini terketmek icin havalimaninda bile rüşvet vermek zorunda birakayolarmiş neyse Allah yardim etsin kardeş Türkmen halkina
    Cevapla
  • ... 4 yıl önce Şikayet Et
    Koskoca devlet başkanı ,böbrek nakli ameliyatımı yapılamamış..ben inanmıyorum en azından bu sebeple..
    Cevapla
  • Alagöz 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD ve AB Türkmenistan a demokrasi getirmesin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam
Kassam görüntüleri yayınladı, İsrail karıştı! Netanyahu’nun evinin önüne yığıldılar