'Beni ABD Başkanı yapın, Ermeni Soykırımı'nı tanıyayım'

2016 başkanlık seçimi anketlerinin Demokrat Parti'nin adayı olsaydı Trump'a karşı kazanabileceğini gösterdiği Bernie Sanders, 2020 seçimi kampanyasında, 1915'te olaylarını "Ermeni Soykırımı" olarak tanımaya hazır olduğunu söyledi.

'Beni ABD Başkanı yapın, Ermeni Soykırımı'nı tanıyayım'
'Beni ABD Başkanı yapın, Ermeni Soykırımı'nı tanıyayım'
GİRİŞ 29.07.2019 14:58 GÜNCELLEME 29.07.2019 15:51
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

ABD'nin Ermeni nüfusun yoğun bulunduğu Los Angeles kentinde 26 Temmuz'da düzenlenen bir yuvarlak masa tartışmasına katılan Demokrat Partili başkan aday adaylarından Bernie Sanders, söz verip de tutmayan önceki başkanlardan farklı olarak seçilirse "Ermeni Soykırımı'nı" tanıyacağını söyledi.

 

 

"TÜRK HÜKÜMETİNE KARŞI ÇIKABİLECEK MİSİNİZ?"

MassisPost'un haberine göre ABD Başkanı'nın geleneksel 24 Nisan açıklamasında "Ermeni Soykırımı'nı" dile getirmeyi vaat eden sosyalist çizgideki Senatör'e, "Türk hükümetine karşı durup soykırım sözünü resmen kullanacak mısınız" sorusu yöneltildi.

 

 

"TARTIŞMASIZ"

"Evet, bence soykırım artık tartışma konusu olmaktan çıkmıştır" yanıtını veren Sanders, Demokrat Partili Senatör Bob Menendez ile Cumhuriyetçi Partili Senatör Ted Cruz tarafından hazırlanıp sunulan, bağlayıcılığı bulunmayan "Ermeni Soykırımı Tasarısı'nın" destekçilerinden biri.

OBAMA DA SÖZ VERMİŞTİ

Cumhuriyetçi Partili Başkan Donald Trump'ın selefi Demokrat Partili Barack Obama, seçim kampanyasında verdiği 1915'te yaşananları "Ermeni Soykırımı" olarak tanıma sözünü vermişti.

Obama, sekiz yıllık başkanlığı boyunca 24 Nisan açıklamalarında Ermenice "Büyük Felaket" anlamına gelen "Meds Yeghern" ifadesini kullanmıştı. 

YORUMLAR 39
  • selim 4 yıl önce Şikayet Et
    Yaw he he. Lan olm sen desen ne olur demesen ne olur. Her sene aynı terane. Bu defa Türkiye kendini yırtmasın bence. Bizde Kızılderili katliamını anma töreni yapalım tüm konsolosluklarda. Artık abd yi takmıyalım. Bu en güzel cevap. Bu muhabbetide gündemimize almıyalım. Neden bu kadar önem veriyoruz ki ölmüşse ölmüşler türkiyeyi arkadan vururken ne olacağını düşünselerdi.
    Cevapla
  • Memo 4 yıl önce Şikayet Et
    Dünyada yapmadığınız soykırım kalmadı
    Cevapla
  • Yeter 4 yıl önce Şikayet Et
    Hepside ayni ağız gelen turke müslümana iftira atiyor
    Cevapla
  • Mar 4 yıl önce Şikayet Et
    Seçimi kazanana kadar öterler anca
    Cevapla
  • Düşünür 4 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi büyük devlet olduğumuzu anladım..ABD seçimlerinde bile vaadlerinde Türkiye var..konu ne olursa olsun.Güzel ülkem sen her zaman var ol,lider ol....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu