ABD'den 3 ülkeye 1,5 milyarlık silah satışı!

ABD yönetiminin, Mısır, Güney Kore ve Kanada'ya toplamda 1.5 milyar dolarlık silah satışına onay verdiği bildirildi. Bu üç ülke arasında Mısır'daki darbeci yönetimin denizlere yoğunlaşması ve savaş gemileri alacak olması dikkat çekti.

ABD'den 3 ülkeye 1,5 milyarlık silah satışı!
ABD'den 3 ülkeye 1,5 milyarlık silah satışı!
GİRİŞ 31.07.2019 00:04 GÜNCELLEME 31.07.2019 00:05
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Pentagon'a bağlı ABD Savunma Güvenlik İşbirliği Ajansından (DSCA) yapılan yazılı açıklamada, ABD Dışişleri Bakanlığının söz konusu muhtemel silah satışlarına onay verdiği konusunda Kongrenin bilgilendirdirildiği kaydedildi.

 

 

MISIR, GÜNEY KORE VE KANADA'YA 1,5 MİLYAR DOLARLIK SİLAH SATIŞI

Üç ayrı paket halinde onaylanan silah satışlarının her biri için Kongreye ayrı ayrı mektuplar gönderen ajans, Mısır, Güney Kore ve Kanada'ya toplamda 1.5 milyar dolarlık silah satışına onay verildiğini bildirdi.

 

 

MISIR İÇİN SAVAŞ GEMİLERİ

Buna göre, Mısır'daki darbeci yönetimin 554 milyon dolar karşılığında "Oliver Hazard Perry" tipi savaş gemileri, FMC füze botları ve MHC/CMH mayın arama gemileri için teknik desteğin yanı sıra 25 ve 28 metrelik iki hızlı devriye botu satışının yer aldığı kaydedildi.

GÜNEY KORE'NİN ELİNDEKİ İHA'LAR İÇİN LOJİSTİK DESTEK, EĞİTİM VE EKİPMAN ANLAŞMASI

Güney Kore'nin ise 950 milyon dolar karşılığında elinde bulundurduğu 30 adet RQ-4 Block tipi insansız hava aracı için lojistik destek, uçuş eğitimi, iletişim ekipmanı, parça ve bakım desteği alacağı belirtildi.

KANADA'YA GELİŞMİŞ ASKERİ İLETİŞİM EKİPMANI VE PARÇALARI

Ayrıca Kanada'nın da 44 milyon dolar kaşılığında 152 adet MIDS-JTRS gelişmiş askeri iletişim ekipmanı, teknik destek ve parçalarını alacağı kaydedildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 20
  • Atarlı 4 yıl önce Şikayet Et
    G. Korelilere, yuh size be. Kendiniz yapamazsınız sanki. Yok mu teknolojiniz de gidip şeytanın İHAsını alıyorsunuz. Hem de 30 adet almışlar, sadece 950 milyon $lık lojistik destek, parça parası ödüyor.
    Cevapla
  • Saim çakır 4 yıl önce Şikayet Et
    Katil, darbeci terördestekcisi, sömürücü , hırsız, kandan beslenen adi devlet seninde sonun gelecek bir gün gelecek yok olacaksınız.
    Cevapla
  • Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    Allahın da bir hesabı vardır elbet . Türkiye gözünü açtı artık kendi silahını kendisi üretiyor bunu, Dökme suyla değirmen dönmeyeceğini gec de olsa anladı.
    Cevapla
  • bulent 4 yıl önce Şikayet Et
    onlar parasıyla satın alır biz daha iyisini üretiriz anlayacağın taşıma suyla değirmen dönmez
    Cevapla
  • bulent 4 yıl önce Şikayet Et
    mişirı bizemi hazırlıyorsunuz aklınızca
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi