ABD 'asker gönderin' demişti! Almanya'dan cevap

Almanya Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Olaf Scholz, ABD'nin Hürmüz Boğazı'nın güvenliğinin sağlanması için Almanya'dan askeri talepte bulunmasıyla ilgili "Bu konuda kuşkuluyum ve bu kuşkuyu başkaları da paylaşıyor. Önlememiz gereken bir şey var, daha büyük bir ihtilafın içine düşürecek sürekli devam eden gerginlik. Bundan dolayı bence bu iyi bir fikir değil" ifadesini kullandı.

ABD 'asker gönderin' demişti! Almanya'dan cevap
ABD 'asker gönderin' demişti! Almanya'dan cevap
GİRİŞ 31.07.2019 16:40 GÜNCELLEME 31.07.2019 17:03
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Almanya Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Olaf Scholz, Alman ikinci televizyonu ZDF'ye verdiği röportajda, Hürmüz Boğazı'nın güvenliğinin sağlanması için Almanya'nın ABD öncülüğünde bir misyona katılıp katılmayacağını değerlendirdi.

 

 

"Almanya'nın bu misyona katılması gerekir mi?" sorusuna Scholz, "Bu konuda kuşkuluyum ve bu kuşkuyu başkaları da paylaşıyor. Önlememiz gereken bir şey var, daha büyük bir ihtilafın içine düşürecek sürekli devam eden gerginlik. Bundan dolayı bence bu iyi bir fikir değil" yanıtını verdi.

Birçok kişinin Avrupa'daki Fransız ve İngiliz partnerlerle Hürmüz Boğazı'ndaki durumun nasıl gözlemleneceğine ilişkin fikir teatisinde bulunmayı dile getirdiğine işaret eden Scholz, "Şimdi talep edilen bir misyondan söz edilmiyordu" dedi.

 

 

Scholz, ABD'ye resmi olarak red cevabının verilip verilmediği yönündeki soru üzerine, "Herkes bu konudaki tutumumuzu biliyor" ifadesini kullandı.

İRAN İLE İNGİLTERE ARASINDA TANKER KRİZİ

İngiltere'ye bağlı Cebelitarık Özerk Yönetimi, 4 Temmuz'da Suriye'ye yönelik ambargoları ihlal ettiği gerekçesiyle İran tankeri Grace 1'i alıkoymuştu.

İranlı yetkililer, tankerin bırakılmasını aksi halde misillemede bulunacaklarını açıklamıştı. Cebelitarık Yüksek Mahkemesi, 19 Temmuz'da İran tankerini alıkoyma süresini 15 Ağustos'a kadar uzatmıştı.

İran Devrim Muhafızları Ordusu, 19 Temmuz'da İngiltere bandıralı petrol tankeri Steno İmpero'yu Hürmüz Boğazı'ndan geçişi sırasında denizcilik kurallarına riayet etmediği gerekçesiyle alıkoyduğunu duyurmuştu.

Tahran ve Londra karşılıklı olarak birbirlerini "korsanlıkla" suçluyor.

ABD Başkanı Donald Trump ve İngiltere Başbakanı Boris Johnson iki gün önce yaptıkları telefon görüşmesinde Hürmüz Boğazı’nda yaşanan gerilimi de ele almıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 9
  • Murat 4 yıl önce Şikayet Et
    Amerikanın dilencilik torbasını alıp kapı kapı dolanarak iran aleyhine itifak oluşturması iranin güçünü ve Amerika nın zavalini belirtiyor. Bir zamanlar bu zavallı Amerikaya kaşının üzerinde gözün var diyen olmamıştır ama bugün tek başına yük gemilerini bile koruyamıyor Hakeza ingiltere İlzabetinde sakızı çamura düştü
    Cevapla
  • Gurbet 4 yıl önce Şikayet Et
    Almanya nin baska ülkeleri sömürmeye ihtiyaci yok.
    Cevapla
  • petrolcu 4 yıl önce Şikayet Et
    eee abd avrupa bir zamanlar çanakkale boğazıyla dersini aldı, sende şimdi hürmüzle dersini alırsın inşaallah. o çok güvendiğin uçak gemilerin orada batırılırda, abd neresiii iran neresi anlarsın.
    Cevapla
  • Erdal 4 yıl önce Şikayet Et
    Batı tarih boyunca hep sömürgeci olmuştur Şu abd her gittiği yerdekan ve göz yaşı vardır. Yani batının devamı.bizim içimizdeki hainlerde onlar hayranlık duyarlar.
    Cevapla
  • özgür.t 4 yıl önce Şikayet Et
    Da da da dannnnnnnnn...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: İsrail'den İran'a misilleme saldırısı
ABD ve İsrail'den kanlı anlaşma! Hamas'ı öne sürüp el sıkıştılar