Deprem tahmini yine tuttu! Özellikle Türkiye'yi uyarmıştı

Deprem tahminleri doğru çıkan yeni nesil deprem tahmincisi Frank Hoogerbeets yaklaşık 1 ay önce Türkiye'yi uyarmıştı. Hoogerbeets'in tahmini bu kez de tuttu.

Deprem tahmini yine tuttu! Özellikle Türkiye'yi uyarmıştı
Deprem tahmini yine tuttu! Özellikle Türkiye'yi uyarmıştı
GİRİŞ 08.08.2019 16:43 GÜNCELLEME 08.08.2019 16:57
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Deprem tahminleri doğru çıkan yeni nesil deprem tahmincisi Frank Hoogerbeets yaklaşık bir ay önce yeni bir video yayınlamış ve yakın tarihte deprem beklediği bölgeleri açıklamıştı.

 

 

Söz konusu videosunda 2019 yılında 6 ve üzeri büyüklüğündeki depremleri inceleyen Hoogerbeets, neredeyse her iki günde bir 6 ve daha büyük deprem meydana geldiğini söyledi.

Fakat Hoogerbeets, 4-14 Haziran arasındaki 10 günlük süreçte 6 ve daha büyük bir depremin oluşmadığını fakat Dünya'nın, Satürn ve Mars ile hizalandığı 14 Haziran tarihi itibariyle 6 şiddetinden daha büyük 18 deprem yaşandığına dikkat çekmişti.

 

 

Hoogerbeets'e göre bu kadar kısa süre içerisinde meydana gelen 6 ve üzeri büyüklüğündeki deprem faaliyetleri son derece sıra dışı.

AKDENİZ VE TÜRKİYE TAHMİNİ TUTTU

Akdeniz bölgesini yakından inceleyen Hoogerbeets, geçtiğimiz ay Mısır'ın Akdeniz kıyısı açıklarında meydana gelen 4.5 büyüklüğündeki deprem için, bu bölgede pek de görülen bir durum olmadığı yorumunda bulunmuştu.

4.5 büyüklüğündeki depremin Akdeniz'de son zamanlarda yaşanan en büyük sarsıntı olduğunu ifade eden Hoogerbeets Türkiye'nin Ege kıyıları, Yunanistan ve İtalya'nın yakından takip edilmesi gerektiğini çünkü deprem faaliyetleri açısından bu üç ülkenin daha büyük riskler taşıdığını vurgulamıştı.

Hoogerbeets kısa bir süre içerisinde aralarında Türkiye'nin de yer aldığı bu üç ülkede şiddetli bir depremin görülebileceği uyarısında bulmuştu.

Bugün İzmir'de 4.8, Denizli'de ise 4.2 ve 6 büyüklüğünde şiddetli depremler meydana geldi. Deprem Aydın, Antalya, İzmir, Muğla, Burdur, Uşak ve Isparta'da da hissedildi.

YORUMLAR 21
  • yy888 4 yıl önce Şikayet Et
    yakın zamanda deprem olacak bunu söylemek için prof olmaya gerek yok. bu bir gerçek olacak yani. önemli olan tarih ve zamanı bilmek.
    Cevapla
  • Mert 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizim Prof lar da deprem olunca konuşuyor
    Cevapla
  • zafergülten 4 yıl önce Şikayet Et
    şuna -şom ağızlı- desenize,adam Türkiye de oluşan depremlerin hangi aralıkta,hangi hava,şart ve koşullarında olduğunu araştırıyor,ona göre tahmin yürütüyor,aynı şeyi bizim deprem araştırma birimimizde yapıyor.
    Cevapla
  • Murat 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir diğer haberde 51.bölgeden, bu bölgede elektro manyetik dalgalarla ülkelerde depremi tetikliyorlar. Gökyüzünde uçakları parçalıyorlar. Bu teknolojiyi ele geçirdikleri cinler aracılığıyla yapıyorlar.
    Cevapla
  • Adil 4 yıl önce Şikayet Et
    Adam resmen atıyor. Biri e öleceksin desek adam 2 sene sonra ölse bileşimi olacak. Yer, tarih ve saat biliyormu?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul ilçe başkanlığı seçimi anketi belli oldu: İşte İstanbul ortalaması...
Yine başladılar! Seçime 2 gün kala anket operasyonu