Anlaşmanın detaylarını paylaşıp, ABD'yi Türkiye konusunda uyardılar

Washington Post gazetesi, bugün yayımlanan haberinde ABD ile Türkiye arasında varılan anlaşmanın bazı detaylarına yer verdi. ABD'nin Suriye politikasının da ele alındığı haberde, "ABD, Türkiye ile olan karmaşık ilişkisini düzeltmeli" denildi.

Anlaşmanın detaylarını paylaşıp, ABD'yi Türkiye konusunda uyardılar
Anlaşmanın detaylarını paylaşıp, ABD'yi Türkiye konusunda uyardılar
GİRİŞ 09.08.2019 13:03 GÜNCELLEME 09.08.2019 15:13
Bu Habere 51 Yorum Yapılmış

Türkiye ile ABD, geçtiğimiz günlerde Suriye'nin kuzeyinde güvenli bölge oluşturulması konusunda anlaşmaya vardı ve harekat merkezi kurulmasını kararlaştırdı. Ancak hem Türkiye hem de ABD tarafından yapılan açıklamalarda, anlaşmanın detaylarına ilişkin herhangi bir bilgiye yer verilmedi.

 

 

"TÜRK VE AMERİKAN ASKERLERİ BİRLİKTE DEVRİYE ATACAK"

Bugün Amerikanın saygın gazetelerinden Washington Post'ta Josh Rogin imzalı haberde, anlaşmaya dair bazı detaylar paylaşıldı. ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan üst düzey bir yetkiliyle konuştuğunu ve kendisine anlaşmayla alakalı bazı detayları söylediğini aktaran Rogin, "Güvenli bölgenin güvenliğini, Türk ve Amerikan askerlerinin ortak devriyesi sağlayacak" diye yazdı.

 

 

"Türkiye ile anlaşma ABD'nin Suriye'deki politikasında ilerleme sağlayacak" denilen haberde, ABD'nin Suriye'de yürüttüğü politika hakkında, "Eğer ABD, Suriye'de bir sonraki olayda herhangi bir etkiye sahip olmak istiyorsa, Türkiye ile karmaşık ilişkisini düzeltmeli. DEAŞ ile savaşmak için silahlandırdığımız müttefiğimiz Suriyeli Kürtlere, Türkiye'nin onlara saldırmayacağından emin olduğumuzun garantisi verilmeli. Türklere de Kürtlerin sınırlarından uzaklaşacağının garantisi verilmeli. Ancak henüz orada değiliz. Yapılan bu geçici açıklama, doğru yönde atılan önemli bir adımdır" değerlendirmesi yapıldı.

KAYNAK: HABER7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 51
  • Türk evladı 4 yıl önce Şikayet Et
    Amerika hırsız, asıl Avrupa Türkiye'nin bölünmesi istiyor. Bize en çok düşman olan ülkeler 1. Fransa, 2. Belçika, 3. Almanya
    Cevapla
  • türkiyem 4 yıl önce Şikayet Et
    bizi sirtimizdan vuran dost görünümlü abd ile bu hal hayra alamet degil , bu dünyada hain kafir münafiklar olmasa hayat ne güzel olurdu
    Cevapla
  • alperen 4 yıl önce Şikayet Et
    abd nin dış politikası iknaya dayanmaz. eğer bizi iknayı başaramasalardı ekip değişir yine gelirlerdi. ikna edilemeyen biz olmalıyız. şimdi bizim bitirici gücümüz ertelendi ve uzun soluklu planları yola çıktı. israil orada kendine bağlı devletçiği kurmak için abd de ele geçirdiği derin devleti kullanıyor. biz israili ikna edebilir miyiz? hayır. anladıkları dilden konuşmalıyız..
    Cevapla
  • bayburtlubu 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu kalleslere guven olmaz bizi arkadan vurmasinlar dikkatli olalim cuval olayini unutmadik
    Cevapla
  • şems 4 yıl önce Şikayet Et
    başımıza ne işler gelecek bekliyoruz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas: Müzakerelerde esnek bir tutum sergiledik ancak İsrail süreci uzatıyor
Onlar işaret edildi! Erdoğan-Biden zirvesini engellemeye çalışıyorlar