Pakistan'dan Hindistan'a savaş rest: Sonuna kadar savaşacağız

Pakistan Başbakanı Imran Khan, Keşmir'de yapılacak herhangi bir Hindistan saldırısına "karşılık" verileceğinin sözünü verdi. Khan, "Hindistan herhangi bir ihlalde bulunursa sonuna kadar savaşacağımıza karar verdik" diye de ekledi.

Pakistan'dan Hindistan'a savaş rest: Sonuna kadar savaşacağız
Pakistan'dan Hindistan'a savaş rest: Sonuna kadar savaşacağız
GİRİŞ 14.08.2019 14:32 GÜNCELLEME 14.08.2019 14:57
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Keşmir bölgesinin Pakistan tarafından yönetilen kısmının başkenti Muzafferabad'ta açıklamalarda bulunan Imran Khan, Keşmir'de yapılacak herhangi bir Hindistan saldırısına "karşılık" verileceğinin sözünü verdi.

 

 

Konuşmasında Hindistan'ı kastederek, "Pakistan ordusu, Keşmir'in Pakistan tarafından yönetilen kısmında bir şeyler yapmayı planladıkları konusunda sağlam bir bilgiye sahip" dedi.

Pakistan Başbakanı, "Hindistan herhangi bir ihlalde bulunursa sonuna kadar savaşacağımıza karar verdik" diye de ekledi.

 

 

YENİ DELHİ YÖNETİMİNİN TEK TARAFLI KEŞMİR KARARI

Hindistan, yarım asırdan uzun süredir Cammu Keşmir'e ayrıcalık tanıyan anayasa maddesini iptal ederek, bölgenin özel statülü yapısını ortadan kaldırmıştı.

HİNDİSTAN İLE PAKİSTAN ARASINDAKİ KEŞMİR SORUNU

Yüzde 45'i Hindistan'ın, yüzde 35'i Pakistan'ın kontrolünde olan Keşmir'in yüzde 20'sine ise Çin hakim durumda. Hindistan, ele geçirdiği bölgeleri Cammu Keşmir eyaleti adında kendine bağladı. Cammu Keşmir, Hindistan'da Müslüman nüfusun çoğunlukta bulunduğu tek eyalet durumunda.

KAYNAK: HABER7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 11
  • Zimbaci Haydo 4 yıl önce Şikayet Et
    Fransa ve Almanya yıllardır savaştı ne oldu ki..... Aklı olan düşmanını dost edinir öyle bir dostluk ki... Mecburiyet üzerine kurulu isteseler bile ayrılamaz geriye dönemez vaz geçemez tıpkı Fransa ve Almanya gibi Hindistan dünyanın 2. Büyük nüfuslu ülkesi Pakistan dünyanın göz bebeği Türkiye cihanın merkezi Malezya Endonezya Türklerin sadık dostları Kazakistan Kafkasların süper gücü zaten Hindistan'ın bir bölümü müslüman böyle bir birlikten hayır doğar söyleyin bana böyle bir birliğe hangi ülke karşı koyabilir çin , Rusya, AmericA, Avrupa bence hiçbiri karşı koyamaz?
    Cevapla
  • Kaşmir 4 yıl önce Şikayet Et
    Orada en güzeli hanki ülkeyi istediklerini sormak.. Ama İngiliz oyunu var orada
    Cevapla
  • Tatar 4 yıl önce Şikayet Et
    O tapınak ci kafirlere karşı pakistan a destek verelim....
    Cevapla
  • Selçuklu 4 yıl önce Şikayet Et
    Biz de Türk milleti olarak sonuna kadar kardeşimiz Pakistan’ın yanındayız
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Nedense netenyahu zalimi hindistana gidip Pakistana karşi doldurduktan sonra hindular keşmirin özel statusunu kaldirdi.Israilin amaci asyada fitne çikarip muslüman hindu savaşi çikarmak.Böylece muslümanlara yeni acilar yaşatmak.Ve Pakistanın gelişmesini önlemek için hinduları kullanıyor.Bu bu durumsa islamın düşmanı olan hindularinda hesabına geliyor.Kurtuluş savaşinda bize destek olan kardes ulke Pakistanlı müslüman kardeşlerimizin yanındayız.Allahü teala kafirlere karşı müslüman kardeslerimize yardım ve imdat etsin.
    Cevapla
  • Zimbaci Haydo 4 yıl önce Şikayet Et
    Yahudi akıllı suya sabuna dokunmadan Ortadoğu'yu dizayn etti büyük israel PKK devleti kuracak sonra israel il hak olacak tek engel kaldı Türkiye bölge ülkeleri rıza gösterdi Türkiye ile israel ABD ve itlerini savastiracak bunun yaninda bize müttefik olanların başı belada olmalı ki maddi manevî yardım gelmesin hicbirsey tesadüf değildir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yalanlara tepki gösterip borçları açıkladı! 20 günde 2 milyar TL harcamadıysanız...
Tokat depremi sonrası kritik uyarı! 'Ateş çemberi gibi' diyerek bir ilimize dikkat çekti!