Çin sınıra orduyu gönderdi, Pakistan dünyaya çağrı yaptı

Fransız haber ajansı AFP, Çin Ordusunun, tansiyonun arttığı Hong Kong sınırında gizli görüntülerini yayınladı. Pakistan Başbakanı Imran Khan ise, Hindistan'ın aldığı tek taraflı "Cammu Keşmi" kararı sonrası bu sabah dünyaya çağrı yaparak, "Dünya Keşmir'deki Müslümanlara yönelik Srebrenitsa benzeri bir diğer katliama sessizce tanıklık mı edecek?" dedi.

GİRİŞ 15.08.2019 09:04 GÜNCELLEME 15.08.2019 10:28
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Dünya genelinde artan siyasi gerilim çatışmanın eşiğine gelmiş durumda. Bunun son örneği Asya kıtasında yaşanıyor. Hindistan'ın aldığı tek taraflı "Cammu Keşmir" kararı sonrası Pakistan'dan sert açıklamalar gelirken, Çin'in özerk bölgesi Hong Kong'da da Pekin yönetimine karşı öfke yükseliyor.

1 SAAT ARAYLA İKİ KRİTİK GELİŞME

 

 

Bu sıcak gündem masadayken, bu sabah bölgede iki kritik gelişme yaşandı. Fransız haber ajansı AFP, Çin ordusunun Hong Kong sınırında çekilmiş gizli görüntüsünü yayınladı. Görüntülerde Çin ordusunun bir stadyumda geçit töreni yaptığı göze çarparken, stadyum dışında çok sayıda zırhlı askeri araç ve kamyon olduğu görülüyor. Bu görüntüler uluslararası camiada endişeyle karşılandı. Zira Pekin yönetimi, Hong Kong'daki olaylar devam ederken bölgeye asker takviyesi yapıyor.

Endişeli bekleyiş! Çin Ordusu harekete geçti, korkutan görüntüler

PAKİSTAN'DAN DÜNYAYA ÇAĞRI

Asya'da yaşanan diğer krizin adı ise Keşmir... Hindistan geçtiğimiz haftalarda "Cammu Keşmir"in özel statüsünü tek taraflı olarak kaldırmıştı. Bu da bölgede krizi tırmandırdı. Pakistan tarafından yapılan sert açıklamalara bu sabah bir yenisi daha eklendi. Pakistan Başbakanı Imran Khan, "Dünya, Hindistan işgali altındaki Keşmir'de Müslümanlara yönelik Srebrenitsa benzeri bir diğer katliam ve etnik temizliğe sessizce tanıklık mı edecek? Uluslararası toplumu, buna izin vermesi halinde, gelişmelerin Müslüman dünyasında radikalleşme ve şiddet döngülerine yol açacak sert yankılar ve tepkiler doğuracağı konusunda uyarmak istiyorum" dedi.

HONG KONG'DA NELER YAŞANIYOR?

Suçluların ana kara Çin dahil Tayvan ve Makao'ya iadesini kolaylaştıran yasa tasarısı Hong Kong'da tansiyonu birden yükseltti. Göstericiler sokaklarda Pekin yönetimini protesto ederken, Çin güvenlik güçleriyle de zaman zaman çatışmaya giriyor. Eylemler neticesinde yasa tasarısı askıya alınsa da protestolar aylardır devam ediyor

KAYNAK: HABER7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 16
  • Siyonistler 4 yıl önce Şikayet Et
    İnsan hakları müslümanlara ait değil.Keşmir ve pakistan bizim kardeşlerimiz.Nasılsa bize ihanet eden lerle birlikte olanlar yönünü Pakistan ve Keşmire çevirmiş.Müslümanları yok etmek istiyorlar .Allahta sizi yok etsin İnşallah.
    Cevapla
  • Hacivat 4 yıl önce Şikayet Et
    Söz konusu müslüman oldumu insan haklari diye aniran bati sus buz oluyor srebnitza da oldugu gibi kesmirdede susacaktir batiya güvenip hareket etmemeli pakistan nükleer gücünü kullanmali katliama katliamla cevap verilmeli düsman büyük olabilir ama kaybida büyük olur
    Cevapla
  • Artuk 4 yıl önce Şikayet Et
    Tibet, İç Moğolistan, Doğu Türkistan, Tayvan, Hong Kong, Makao eğer iyi bir şekilde organize Çin'e karşı hareketlenirse dünyanın gelecekteki en büyük belası olabilecek Kızıl Çin çökebilir. Tabi bu döngüde Japonya-ABD ve Güney Kore de unutulmamalı. Çin çok ama çok tehlikeli bir baskı rejimi ülkesi. Diğer yandan da Allah Pakistan'a ve Keşmirli Müslümanlara yardım etsin.
    Cevapla
  • Nxzjzj 4 yıl önce Şikayet Et
    Almanyada hintlere saldiri çoğalacak
    Cevapla
  • Türkoglu 4 yıl önce Şikayet Et
    Savas kardesim savas, Cihad farz olmus kimsenin umrunda degil.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri
İsrail'i korku sardı! Yaptırımlar gelebilir - Gazete manşetleri