Kuzey Kore ile Güney Kore birleşiyor mu?

Güney Kore Cumhurbaşkanı Moon Jae-in, '2045 yılına kadar Kuzey ve Güney Kore'nin birleşmesi için çalışacağıma söz veriyorum.' dedi.

Kuzey Kore ile Güney Kore birleşiyor mu?
Kuzey Kore ile Güney Kore birleşiyor mu?
GİRİŞ 15.08.2019 10:57 GÜNCELLEME 15.08.2019 10:57
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Güney Kore Cumhurbaşkanı Moon Jae-in, Kore'nin Japon işgalinden kurtuluşunun 74. yıldönümü münasebetiyle düzenlenen programda önemli açıklamalarda bulundu.

Jae-in konuşmasında, ''2032 yılında düzenlenmesi planlanan ve Seul ile Pyongyang yönetimin ortak yürüteceği olimpiyatları başarılı bir şekilde gerçekleştirmek, 2045'te kurtuluşun 100. yıl dönümünde, dünyaya barış ve birlik içinde bir ülke olarak girmek için sağlam bir temel oluşturma sözü veriyorum" ifadelerini kullandı.

Jae-in, birleşik bir Kore'nin dünyanın en büyük ekonomileri arasında yer alacağını belirterek, 80 milyonluk bir ülkenin büyük bir pazar haline geleceğini söyledi. 1950-1953 Kore Savaşı bir ateşkes ile son buldu ama barış anlaşması imzalanmadı.

 

YORUMLAR 1
  • poıug 4 yıl önce Şikayet Et
    inşallah iki kardeş ülke birleşir abdye karşı etkin ve esas düşmanın kim olduğuna karar verirler çünkü birleşseler abd sekteye uğratmak için elinden geleni yapar çünkü korkaklardır abd ve nato herşeye rağmen bu iki kardeş ülkenin birleşmesini cenabı allahtan niyaz ve temenni ediyorum amin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim