İngiltere-İran arasındaki 'tanker' krizinde yeni gelişme!

Cebelitarık özerk yönetimince Suriye'ye petrol taşıdığı gerekçesiyle 4 Temmuz'da alıkoyulan ''Grace 1'' adlı İran tankerinin serbest bırakıldığı belirtildi.

İngiltere-İran arasındaki 'tanker' krizinde yeni gelişme!
İngiltere-İran arasındaki 'tanker' krizinde yeni gelişme!
GİRİŞ 15.08.2019 18:20 GÜNCELLEME 15.08.2019 18:30
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Yerel kaynaklara göre, Cebelitarık Yüksek Mahkemesi, ABD'nin de devralmak için mahkemeye başvurduğu İran tankerinin serbest bırakılmasına karar verdi.

 

 

Davanın yargıcı Anthony Dudley, sabah yaptığı açıklamada, tankeri bugün serbest bırakacaklarını ancak ABD’nin başvurusunun değerlendirilmesi için bunun ertelendiğini açıklamıştı.

TANKER KRİZİ

 

 

İngiltere'ye bağlı Cebelitarık Özerk Yönetimi, 4 Temmuz'da, Suriye'ye yönelik ambargoları ihlal ettiği gerekçesiyle İran tankerini alıkoymuştu.İranlı yetkililer ise tankerin bırakılmasını, aksi halde misillemede bulunacaklarını açıklamıştı.

Cebelitarık Yüksek Mahkemesi, İran tankerini alıkoyma süresini 15 Ağustos'a kadar uzatmıştı. İran Devrim Muhafızları Ordusu da 19 Temmuz'da İngiltere bandıralı Steno Impero adlı petrol tankerini Hürmüz Boğazı'ndan geçişi sırasında denizcilik kurallarına riayet etmediği gerekçesiyle alıkoyduğunu duyurmuştu.

İngiltere, Hürmüz Körfezi'ne ilave bir savaş gemisi göndermiş, bölgede gemilerin geçiş güvenliğini sağlamak üzere ABD ile ortak hareket etme kararı almıştı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 2
  • yalcin 4 yıl önce Şikayet Et
    Arkada neler olmuş kim bilir
    Cevapla
  • Mesut 4 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun İran'a bunların anladığı dil bu işte. Kısasa kısas...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Manipülasyonun havada uçuştuğu günlerde hatırlamak ve unutmamak kadar değerli ne olabilir
Rusya açıkladı! Terör saldırısında acı bilanço