İran'dan önemli tanker açıklaması! Kimseye güvence vermedik

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abbas Musevi, "Grace 1" petrol tankerinin serbest bırakılması için hiçbir taahhütte bulunmadıklarını ve tankerin Suriye'ye gidip gitmeyeceğiyle ilgili güvence vermediklerini söyledi.

İran'dan önemli tanker açıklaması! Kimseye güvence vermedik
İran'dan önemli tanker açıklaması! Kimseye güvence vermedik
GİRİŞ 16.08.2019 12:12 GÜNCELLEME 16.08.2019 12:12
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Musevi, İran devlet medyasında yer alan açıklamasında, Cebelitarık hükümetinin dün serbest bıraktığı "Grace 1" adlı tankerle ilgili Tahran yönetiminin taahhütte bulunduğu iddialarını yalanladı.

İran'ın istediği müşteriye petrol satacağını dile getiren Musevi, "İran, Grace 1 adlı tankerin serbest bırakılması için hiçbir taahhütte bulunmadı. Tankerin Suriye'ye gidip gitmeyeceğiyle ilgili kimseye güvence vermedik." ifadelerini kullandı.

Tankerin alıkonulduğu ilk saatte hedefinin Suriye olmadığını açıkladıklarını hatırlatan Musevi, "Tankerin Suriye'ye gidip gitmemesi kimseyi ilgilendirmiyor. Onlar onurlarıyla işin içinden çıkmak için güvence meselesini gündeme getiriyorlar." değerlendirmesinde bulundu.

İran Denizcilik ve Limanlar Kurumu Başkan Yardımcısı Celil İslami de 25 kişilik mürettebatı bulunan Grace 1 petrol tankerinin İran bandırasıyla Akdeniz'e doğru hareket edeceğini bildirdi. 

İRAN TANKERİ SERBEST BIRAKILDI

Cebelitarık Yüksek Mahkemesi, ABD'nin de devralmak için mahkemeye başvurduğu İran tankerinin dün serbest bırakılmasına karar vermişti.

İngiltere Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Cebelitarık hükümetinin serbest bıraktığı "Grace 1" adlı tankerin Suriye’ye gitmeyeceğine dair İran'dan güvence aldığını belirtilerek, İngiltere'nin ne İran'ın ne de başka bir ülkenin Suriye rejimine yönelik yaptırımları delmesine izin vermeyeceği bildirilmişti.

Açıklamada, "Cebelitarık hükümetinin İran'dan Grace 1'in Suriye'ye gitmeyeceğine dair güvence almış olmasını dikkate alıyoruz. İran verdiği güvencelere sadık kalmalıdır." ifadesi kullanılmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • işlkj 4 yıl önce Şikayet Et
    eğer bugüne kadar iranı bitirmedilerse iranda asırlardır yaşayan ve bugün halen iranda yaşayan yahudiler museviler hristiyanlar ermeniler mecusiler azda olsa protestanlardan dolayı iranı şimdiye kadar vurmadılar çünkü israil ve avrupanın etnik grubları iranda yaşayan fazladır her ne kadar çoğunluğu irandan göç etmişsede yinede azda olsa bu etnik topluluklar var olduğu için irana karışmıyorlar yoksa zaten etrafı abd nato üsleriyle çevrili israil körfez ülkeleri irana düşman iranın düşmanı çok maşallah olan iran halkına oluyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Mevduatta parası olanlar dikkat: Süresi 30 Nisan'da bitiyor!
Süper Lig'de haftanın VAR kayıtları açıklandı