Nükleer gerilimi sürüyor! Pakistan'dan cevap

Hindistan Savunma Bakanı'nın ülkenin nükleer politikasında değişime gidilebileceğini açıklamasının ardından Pakistan Başbakanı Imran Khan açıklamalarda bulundu. Pakistan Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü General Gaffur ise Keşmir'in bir nükleer çatışma noktası olabileceğini söyledi ve ekledi; "Pakistan güçleri uzun vadeli bir mücadeleye hazır."

Nükleer gerilimi sürüyor! Pakistan'dan cevap
Nükleer gerilimi sürüyor! Pakistan'dan cevap
GİRİŞ 18.08.2019 11:39 GÜNCELLEME 18.08.2019 12:15
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Hindistan Savunma Bakanı ülkenin 1998 yılında nükleer bir güç haline gelmesinden bu yana ülkenin nükleer silahlara ilişkin politikasının ilk kez değişebileceğini belirtti.

 

 

Pakistan Başbakanı Imran Khan, sosyal medyada yaptığı açıklamada, "Tehdit aynı zamanda Hindistan’daki azınlıklarının üzerinden Pakistan'a da yayılıyor. Birisi basitçe Google'a sorarsa RSS-BJP ile Nazi ideolojisi, etnik temizlik ve soykırım ideolojisi arasındaki bağlantıyı anlayabilir" dedi.  

Khan açıklamasına, "Zaten Hintli Müslümanlar toplama kampları ve vatandaşlık iptali ihtimalleri ile karşı karşıya. Dünya, RSS'nin öfkeyle dolaştığını,  nefret ve soykırım doktrinini durdurmak için şimdi harekete geçmediği sürece bunun toplum içinde yayılacağını not almalıdır" sözleri ile devam etti. 

Hindistan Savunma Bakanı'nın ülkenin nükleer politikasında değişime gidilebileceğini açıklaması ile ilgili konuşan Khan, "Dünya faşist, ırkçı Modi hükümeti kontrolündeki Hindistan'ın nükleer cephaneliğinin emniyeti ve güvenliğini ciddi olarak düşünmelidir. Bu sadece bölgeyi değil dünyayı da etkileyen bir konudur" dedi. 

Pakistan Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü General Gaffur, Pakistan ve Hindistan arasındaki gerginliğe neden olan tartışmalı Keşmir topraklarının nükleer bir çatışma noktası olabileceğini söyledi. Gaffur açıklamasında, ''Pakistan silahlı kuvvetleri uzun vadeli bir mücadeleye ve karşılık vermeye hazır'' ifadelerini kullandı.

KAYNAK: HABER7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 7
  • Mustafa gul 4 yıl önce Şikayet Et
    Pakistanin ve kesmirin yanındayız ölürsek şehit kalırsak gazi onlar bizim kardeşlerimiz ne zaman cagirirlarsa. Emrindeyiz
    Cevapla
  • Osman 4 yıl önce Şikayet Et
    Imran han bir projedir. Tipki bizim ekrem gibi. Cunku navaz serif yargi darbesi ile gorevinden indirildi yerine imran han getirildi. Bastan da soyledim pakistani daha neler neler bekleyor hep birlikte gorecez. Musluman bir ulke olan pakistanda tipki bizdeki 28 subat sureci gibi olaylar yasanip basortusu bile yasaklanirsa sasirmam. Bence bu kesmir olayi uzun zaman once planlanmis imran han goreve getirilince devreye sokulmustur belki pakistani istikrarsizlastirmak icin bir savasa sokmak icin falan planlanmis bir sey olabilir. Yada bu vesile ile kesmir’e ingiliz mandasi altinda bagimsizlik verililir.
    Cevapla
  • küçük hesap 4 yıl önce Şikayet Et
    nükleer -biyolojik -kimyasal bütün dünya birleşip bu silahları ortadan kaldırmalıdır. BM MİLLETLERDE BUNU KONUŞUN ama neden pek önemsenmiyor? ***bu konularda pek uzunluk olmaz öldürür veya 1 2 3nesil tahribat bırakır.*** açı çekmeye ve çektirmeye megilli bir dünya BARIŞ İSTENİYORSA CİDDİ OLUNMALI.DOSDOGRU ANLAŞMALAR YAPILMALI
    Cevapla
  • kaptan44 4 yıl önce Şikayet Et
    anlaşılan abd rusya çin ingiltere israilin etkisiyle dünyada nükleer savaş olursa ne oluru pakistan ve hindistan üzerinden öğrenmeye çalışacaklar
    Cevapla
  • saçmalık 4 yıl önce Şikayet Et
    hindistan ve pakistanlı yöneticilere ne oluyor. sorun varsa bir yerleri nükleer silahlarla patlatalım. bu mu çözüm. aptallar bile bundan daha iyi bir çözüm bulur. hindistan keşmirin statüsünü kaldırmış. kaldırsın. ne olacak. keşmirdeki müslümanlar yahudi mi olacak. yoksa vatanlarından vaz mı geçecekler. hindistan bu statüyü kaldırınca keşmiri ele geçirmiş mi olacak. yoksa bütün müslümanları hindu mu yapacak. saçma görüşler bunlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstiklal'deki bombalı saldırı davasında karar verildi
İsrail lobileri engellemeye çalışıyor: Erdoğan'ın ABD ziyaretinde son durum ne?