Türkiye ile ABD anlaşmıştı! İran'dan sürpriz açıklaması

İran Dışişleri Sözcüsü Abbas Musevi, ABD'nin Suriye'nin kuzeyinde oluşturmak istediği güvenli bölge planının endişe verici olduğunu söyledi.

Türkiye ile ABD anlaşmıştı! İran'dan sürpriz açıklaması
Türkiye ile ABD anlaşmıştı! İran'dan sürpriz açıklaması
GİRİŞ 19.08.2019 10:11 GÜNCELLEME 19.08.2019 10:15
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

ABD tarafından Suriye'nin kuzeyinde planlanan güvenli bölge kararının Suriye'deki gerilimi attıracağını belirten Abbas Musevi, "Bu plan aynı zamanda Suriye içişlerine müdahale anlamı taşımaktadır" dedi.

 

 

Sözcü, Suriye'nin kuzeyindeki istikrarsızlığın ve güvenlik endişesinin komşu ülkeler ile birlikte çözülebileceğini vurguladı. Musevi, "Bu konuda yabancı güçlerin müdahalelerine ihtiyaç yoktur" dedi.

KAYNAK: NTV
YORUMLAR 22
  • Toprak Ayder 4 yıl önce Şikayet Et
    Evet, İran hiç bir zaman müttefik olmamış, Osmanlının Avrupaya ilerleyişini Ankara ya saldırarak durdurmuştur. Haydut devletler, Anadoluyu işkal girişimde bulunduğunda, kılını kıpırdatmamıştır, ayrı konu. İran ve Rusya yı rejim davet etti, ve oradalar! ABD şeytanını kim davet etti! Ne işleri var Suriye de? Önce DEAŞ, Şimdi PKK, PYD silahlandırıyor. Peki biz neden ABD muhatap kabul edip masaya oturuyoruz? Yanlış yapıyoruz? Bu işin adını Irak da Çekiç güç koymuşlardı, buradada güvenli bölge. İş adım adım PKK devleti kurmaya doğru gidiyor ve biz bu işin içine çekiliyoruz! Yarın saçı başı yolmamak için, bu işi tek başımıza halletmek zorundayız. İran bunu söylemeye çalışıyor!
    Cevapla
  • nevzat 4 yıl önce Şikayet Et
    irana hiç güven olmaz haha düne kadar hep pkk ya destek olmuştur.......
    Cevapla
  • Ahmed 4 yıl önce Şikayet Et
    Mollalar, mossaddan talimat almadan iranı yönetemezler. bir kısım iranlı da onlara biat etmiştir.
    Cevapla
  • depdeli 4 yıl önce Şikayet Et
    Musevi, "Bu konuda yabancı güçlerin müdahalelerine ihtiyaç yoktur demiş abd pkk ya tırlar dolusu silah verip terörist yetiştiriken nerdeydiniz o pkk sizinde topraklarınıızda gözü var ileri zeka
    Cevapla
  • Eren 4 yıl önce Şikayet Et
    Yani İran gibi bir devlet nasıl islam aleminin direniş ekseni simgesi haline gelebilir anlayamıyorum. Kendi halkına rahat vermeyen, kendi halkını uluslararası platformda küçük düşüren, konşularının iç işlerine karışan ve istikrarsızlaştıran bir ülke nasıl direnişten bahsedebilir???
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!