ABD 'Yüzyılın Anlaşması' için İsrail seçimlerini bekleyecek!

ABD Başkanı Trump, Beyaz Saray Danışmanı Jared Kushner tarafından tasarlanan Barış Planı’nı muhtemelen 17 Eylül’de yapılacak olan İsrail seçimlerinden sonra açıklayacağını söyledi.

ABD 'Yüzyılın Anlaşması' için İsrail seçimlerini bekleyecek!
ABD 'Yüzyılın Anlaşması' için İsrail seçimlerini bekleyecek!
GİRİŞ 19.08.2019 16:39 GÜNCELLEME 19.08.2019 16:39

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray Danışmanı Jared Kushner tarafından tasarlanan Barış Planı'nı muhtemelen 17 Eylül'de yapılacak olan İsrail seçimlerinden sonra açıklayacağını söyledi.

 

 

Trump'ın Danışmanı ve damadı olan Kushner, iki yıldır Ortadoğu Barış Planı üzerinde çalışıyor.

Kushner, söz konusu planın ekonomik bölümünü tanıtmak için Haziran ayında Bahreyn'de bir çalıştay düzenlemiş, ancak Filistinliler boykot ederek katılmamıştı.

 

 

Kushner, Yüzyılın Anlaşması'nın ilk aşamasında, Filistin toprakları, Ürdün, Lübnan ve Mısır'ı kapsayan 50 milyar dolar değerinde bir ekonomi paketi oluşturduğunu açıklamıştı.

ABD'nin Ortadoğu Özel Temsilcisi Jason Greenblatt, geçtiğimiz hafta ABD Başkanı Trump'ın gelecek ay yapılması planlanan İsrail seçimlerinden önce Ortadoğu Barış Planı'nı ilan edip etmeme konusunda henüz bir karar vermediğini dile getirmişti.

Greenblatt, Bloomberg kanalına verdiği röportajda, ABD'nin Batı Şeria'yı yöneten Filistin Otoritesi'ne ilişkin rejim değişikliği peşinde olmadığını, ancak Gazze Şeridi'ni yöneten Hamas ile herhangi bir ilişki kurmaktan kaçınmaya devam edeceğini belirmişti.

İsrail seçimlerinin 17 Eylül'de yapılması planlanıyor.

Kamuoyu yoklamalarına göre seçimlerde Başbakan Binyamin Netanyahu ile eski Genelkurmay Başkanı Benny Gantz arasında yoğun bir rekabet yaşanması bekleniyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yalanlara tepki gösterip borçları açıkladı! 20 günde 2 milyar TL harcamadıysanız...
Sur Belediyesi'nde DEM Partililer Atatürk ve Erdoğan'a hakaret etti! Skandal görüntüler