"Stratejik ortaklık hayal, ticari ilişkiler geliştirilmeli"

The National, Türkiye ve Batı arasındaki ilişkiler hakkında dikkat çeken analizlerde bulundu. İnternet sitesi, "Türkiye ve Batı'nın ortak bir tehditi kalmadığı için, stratejik ortaklık artık mümkün görünmüyor. Bu yüzden ticarete odaklanmak en mantıklısı." ifadelerini kullandı.

"Stratejik ortaklık hayal, ticari ilişkiler geliştirilmeli"
"Stratejik ortaklık hayal, ticari ilişkiler geliştirilmeli"
GİRİŞ 21.08.2019 10:11 GÜNCELLEME 21.08.2019 10:11
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

The National, Türkiye ve Batı arasındaki ilişkinin neden bozulduğu üzerine bir analiz haber yayımladı. Medya kuruluşunda yayımlanan yazıya göre, Türkiye ve Batı'nın ortak bir düşmanı kalmadığı için ilişkiler bu hale geldi. Gazete ayrıca, bu durumda Batı'nın da suçu olduğuna dikkat çekti.

 

 

"BATI SUÇSUZ DEĞİL"

İnternet sitesi, Avrupa Birliği'nin (AB) Türkiye'nin üyelik sürecini tekrar tekrar durdurduğunu hatırlatarak, "Batı suçsuz değil. Türkiye'nin zorlu jeostratejik iklimi konusunda anlayışsızlık vardı ve kriz zamanlarında Türkiye'ye çok az destek verildi. Hatta zaman zaman Türk düşmanlığı yapılan durumlar da oldu." ifadelerini kullandı. 

 

 

The National, AB'nin üyelik sürecindeki tavrını ve genel olarak Türkiye'nin siyasi iklimine dair anlayışsızlığa rağmen, Soğuk Savaş döneminde Batı ile Türkiye arasındaki iyi ilişkilerin sürdürüldüğüne dikkat çekerek, artık ortak bir düşman kalmadığı için müşterek motivasyonların kalmadığını belirtti.

STRATEJİK ORTAKLIK YERİNE TİCARİ İLİŞKİLER

İnternet sitesi, stratejik ortaklık için zemin kalmadığı yorumunda bulundu. "Ortak tehdit yok, Türkiye'nin iç siyaseti oldukça zorlu ve Ankara'nın bölgesel hedefleri var. Tüm bunlar Batı'yla olan ilişkilere gerilim ekliyor." ifadelerini kullanan gazete, "Stratejik ortaklık yerine, ticarete odaklanmak en mantıklısı. Bu şekilde hem iki taraf arasındaki ilişki potansiyel olarak üretken olur hem de ticari ilişkilerin başarılı olma şansı mümkün." dedi. 

KAYNAK: HABER 7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 4
  • Hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    Butun gurbetcilerin yurda geri dönmesi icin tesvik yasasi cikarilmali. Boylelikle ekonomi hizli sekilde canlanir. Kucuk esnaf bayram etsin kardesim yeter artik. Vatandaslik 150.000 TL seviyesine
    Cevapla
  • ameleteam 4 yıl önce Şikayet Et
    Mantıklı.Derhal AB süreci bitirip ticari ilişkiler hızlandırılmalı.Bunlarla başka bir şey olmaz zaten.Malımızı satıp yumuza devam etmemiz lazım vesselam...
    Cevapla
  • Göktürk 4 yıl önce Şikayet Et
    Yalvaracak değiliz batıya biz Türküz Türkün bu hayatta yapacağı en son şey bile değildir yalvarmak. Ama bu yapılanları düşmanlıklar aklımız canımız var oldukça unutacağımız en son şey olduğunu asla unutmasınlar.
    Cevapla
  • Nezih 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne ekersen onu biçersin Ey batı
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hamas ve İslami Cihad'dan Filistinlilere tüyleri diken diken eden İsrail çağrısı!
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi