Hindistan'ın propaganda aracı Bollywood: Filmini çekecekler!

Hindistan Cammu Keşmir'in özerk statüsünü kaldırdıktan sonra propaganda faaliyetlerine başladı. Bollywood, bu yıl Pakistan'ın Hint askerlerine yönelik hava saldırısını konu alan bir film yapacağını duyurdu.

Hindistan'ın propaganda aracı Bollywood: Filmini çekecekler!
Hindistan'ın propaganda aracı Bollywood: Filmini çekecekler!
GİRİŞ 24.08.2019 13:54 GÜNCELLEME 24.08.2019 13:54

Hindistan Cammu Keşmir'in özerk statüsünü kaldırdıktan sonra gelen tepkiler üzerine propaganda faaliyetlerine başladı. Devletin propagandasında en önemli rolü oynayan Bollywood, bu yıl Pakistan'ın Hint askerlerine yönelik hava saldırısını konu alan bir film yapacağını duyurdu. Filmin yapımcısı olan Vivek Oberoi, "Gerçek hikayeye dayanan film bir vatanseverlik filmi" dedi.

Filmin 14-26 Şubat arasındaki gerilimi konu alacağı duyuruldu. 14 Şubat'ta 40 Hint askerinin öldürülmesi sonrasında 26 Şubat'ta Hindistan savaş uçakları Pakistan sınırındaki bölgelere bombardıman düzenlemişti. Hindistan, bir eğitim kampına saldırı düzenlediklerini 200-300 civarında kişinin öldüğünü söylediyse de Pakistan Başbakanı Imran Khan, söz konusu açıklamayı "hayali bir iddia" olarak nitelendirmişti.

Yeni film, Narendra Modi'nin biyografi filminde oynayan Vivek Oberoi tarafından hazırlanacak. Filmde Hintlilerin ulusal kahraman olarak gördükleri Abhinandan Varthaman'ın hikayesi de anlatılacak. Filmin 2020 yılında gösterime girmesi bekleniyor. Film muhtemelen Delhi, Agra ve işgal altındaki Cammu Keşmir'de çekilecek.

Hindistan, Cammu Keşmir bölgesinin özerkliğini kaldırarak bölgeye yoğun bir şekilde askeri sevkiyat yapmış ve bölgedeki vatandaşların iletişim ağlarını keserek dışarıyla bağlantı kurmalarını engellemişti.

KAYNAK: HABER7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yine başladılar! Seçime 2 gün kala anket operasyonu
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti