Türkiye'yi de ilgilendiriyor! Trump ve Macron'dan baş başa görüşme

Fransa'nın Biarritz kentinde 24-26 Ağustos tarihlerinde yapılan G7 Zirvesi'ne Trump ile Macron'un baş başa görüşmesi damga vurdu. Hiç kimsenin içeri alınmadığı görüşmede İran konusu masaya yatırıldı.

Türkiye'yi de ilgilendiriyor! Trump ve Macron'dan baş başa görüşme
Türkiye'yi de ilgilendiriyor! Trump ve Macron'dan baş başa görüşme
GİRİŞ 25.08.2019 09:38 GÜNCELLEME 25.08.2019 17:45
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Fransa'nın Biarritz kentinde 24-26 Ağustos tarihlerinde yapılan G7 Zirvesi gerçekleşiyor. Protesto gösterilerinin gölgesinde devam eden zirveye Macron-Trump ikilisinin hiç kimseyi içeri almadığı görüşme damga vurdu.

 

 

İRAN MESELESİ MASAYA YATIRILDI

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve ABD Başkanı Donald Trump baş başa ve iki saatten daha uzun bir araya geldi. Görüşmeden yansıyan bilgilere göre, iki lider 2 saat boyunca görüş ayrılığında oldukları tüm konuları ele aldı, ancak görüşmenin en uzun konusu İran oldu. Trump, Macron'a, "İran'la bir çatışma aramadığını, sadece gerçek bir anlaşma arayışında olduğunu" söyledi. Macron ise Trump'tan, tansiyonu düşürecek şartları oluşturmasını, bunun için İran'ın petrol satışına sınırlı bir süre içinde onay vermesini istedi.

İkilinin İran konusunda kesin bir anlaşmaya varıp varmadıkları ise açıklanmadı.

TÜRKİYE'Yİ DE YAKINDAN İLGİLENDİRİYOR

İran'ın en büyük petrol alıcılarından biri de Türkiye. Türkiye başta ABD ambargosundan muaf tutulan ülkeler listesine alınmış olsa da, daha sonra bu listeden çıkartılmıştı.

KAYNAK: HABER7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 21
  • Hacivat 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye yi ilgilendirmez irandan gene petrol gaz alinir gerekirse savasilir abd nin kararlari bizi asla ilgilendirmez türkiye nin cikarina asla karar almaz cünkü düsman abd hacli devletidir
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    Kahin NOSTRADAMUS kehanetlerinde "-- Avrupa'da ilk iç karışıklıkların Fransa'da çıkacağını ve ülkenin Müslümanlar tarafından işgal edileceğini" okuduğumda şaşırmıştım. Ama şimdi şaşırmıyorum. Fransa sokaklarındaki "Geçmişteki Cezayir başta Afrikadaki soykırımları üzerine ve halen ülkesindeki sarı yelekliler eylemlerini bırakıp taa Ortadoğuya kafasını uzatan Fransa'nın başına daha çookkk gelecek var...
    Cevapla
  • Ereno 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye olarak kendi ülkemizde, Siyasi etik yasası Ve Yolsuzlukla mücadele yasası, Sorununu çözemeden olmaz. Bahaneler aramak yerine, mağduriyet edebiyatı yapmak yerine, Meclis bunu yasalaştırsın.
    Cevapla
  • Haso 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar bulustuysa yakinda buna eminim ortadoguda yeni savas kapida
    Cevapla
  • osman 4 yıl önce Şikayet Et
    Siyonizmin en büyük uşakları ancak şeytani düzenlerinin geleceğini konuşur. İnşAllah tez elden cehennemi boylarsınız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…