Türkiye resmen ilan etmişti! Bir çıkış da Pentagon'dan! Örgüte mesaj

Pentagon Sözcüsü Sean Robertson: "(Türk ve ABD'li komutanların iştirak ettiği ilk ortak helikopter uçuşu) Bu dönüm noktasına, hafta başında ortak koordinasyon merkezinin kurulmasının ardından gelinmiştir. Bu durum, Türkiye'nin güney sınırına ilişkin meşru güvenlik endişelerine karşılık bulma ve Suriye'nin kuzeydoğusunda güvenliği sağlayarak DEAŞ'ın yeniden ortaya çıkmasını engelleme kararlılığımızı göstermektedir"

Türkiye resmen ilan etmişti! Bir çıkış da Pentagon'dan! Örgüte mesaj
Türkiye resmen ilan etmişti! Bir çıkış da Pentagon'dan! Örgüte mesaj
GİRİŞ 25.08.2019 10:48 GÜNCELLEME 26.08.2019 11:32
Bu Habere 55 Yorum Yapılmış

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Sean Robertson, bir Türk ve bir Amerikalı generalin aynı helikopterle ortak keşif uçuşu yaptığını  belirterek, "Bu dönüm noktasına, hafta başında ortak koordinasyon merkezinin kurulmasının ardından gelinmiştir" değerlendirmesinde bulundu.

 

 

Sözcü Robertson, Suriye'de Fırat'ın doğusunda Türk ve ABD'li komutanların iştirak ettiği ilk ortak helikopter uçuşuna ilişkin AA muhabirinin yazılı sorusuna yanıt verdi.

"Bugün ABD'li ve Türk liderler ilk ABD-Türkiye keşif uçuşunu gerçekleştirdiler. İki ülkeden birer general, aynı helikopterde uçtu" ifadesini kullanan Robertson, şunları kaydetti: "Bu dönüm noktasına, hafta başında ortak koordinasyon merkezinin kurulmasının ardından gelinmiştir. Bu durum, Türkiye'nin güney sınırına ilişkin meşru güvenlik endişelerine karşılık bulma ve Suriye'nin kuzeydoğusunda güvenliği sağlayarak DEAŞ'ın yeniden ortaya çıkmasını engelleme kararlılığımızı göstermektedir."

 

 

ÖRGÜTE MESAJ

Açıklamasında, ismini zikretmeden SDG adını kullanan terör örgütü YPG/PKK'ya da atıfta bulunan Pentagon Sözcüsü, "(DEAŞ Karşıtı) Koalisyonun ve ortaklarının DEAŞ'ın kalıcı şekilde ortadan kaldırılması hedefine odaklanmasını istediklerini" de sözlerine ekledi.

Bakanlık fotoğraf yayınladı: Güvenli Bölge'de ilk uçuş

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD Savunma Bakanı Mark Esper ile 21 Ağustos'taki telefon görüşmesinde, güvenli bölgeye ilişkin planın birinci aşamasının başlamasına yönelik mutabakata varıldığını açıklamıştı.

Akar, güvenli bölgenin, takvimde belirlenen esaslar çerçevesinde zaman kaybetmeksizin oluşturulmasının planlandığını ifade etmişti.

Milli Savunma Bakanlığı da Twitter hesabından, "Suriye'de Fırat'ın doğusunda güvenli bölge birinci safha uygulamaları kapsamında, Türk-ABD'li komutanların iştirak ettiği ilk ortak helikopter uçuşu bugün gerçekleştirildi" açıklamasını yapmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 55
  • Fatih 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne deaşı kardesim, olan sonunuda Türkiyeye olacak.
    Cevapla
  • Can Polat 4 yıl önce Şikayet Et
    keske tek basimiza girseydikde abd yide defetseydik oralardan.
    Cevapla
  • Gonyali 4 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa ve Abd zihniyeti bitmeden terör bitmez.Müslümanların cok çalişıp dunya liderliğini alması lâzım.Islâm birliği olmadan da bu olmaz.
    Cevapla
  • mustafa 38 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu yeryüzünün büyük şeytanı abd koskoca TÜRKİYEYLE Dalga geçiyor kendi eşeklerini suriyede ırakta dünyanın her yerinde istedikleri gibi otlatıyorlar nerede deaşı ypg yle kardeş etti haala deaş diyor bizi oyalıyorlar bizde bunlara inanıyoruz binlerce tır silah mühimmat kime gitti deaşa ve pkk ya ypg ye gitti haalada gizli gizli yardım ediyorlar ALLAH Bu şeytan abd nin şerrinden ülkemizi korusun onları kahr etsinyok etsin
    Cevapla
  • Ers61 4 yıl önce Şikayet Et
    Manzara nasıldı, güzel miydi? Paşamıza sormak lâzım!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak