Modi'ye devlet nişanı vermişlerdi! Pakistan ziyareti iptal etti

Pakistan Senatosu Başkanı Sadık Sanjrani, Hindistan Başbakanı Narendra Modi'ye üst düzey devlet nişanı vermesinin ardından Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) düzenleyeceği ziyareti iptal etti.

Modi'ye devlet nişanı vermişlerdi! Pakistan ziyareti iptal etti
Modi'ye devlet nişanı vermişlerdi! Pakistan ziyareti iptal etti
GİRİŞ 26.08.2019 09:47 GÜNCELLEME 26.08.2019 09:47

Pakistan'ın "The News International" gazetesinin haberinde, Sanjrani'nin, bir meclis heyetiyle BAE'ye düzenlemeyi planladığı dört günlük ziyareti, bu ülkenin Modi'ye devlet nişanı tevdi edilmesi yönündeki kararını protesto etmek ve Keşmir halkına desteğini göstermek için iptal ettiği bildirildi.

Senato Başkanı Sanjrani, basına yapılan açıklamada, Hindistan hükümetinin Cammu Keşmir halkına uyguladığı kısıtlamalara tepki göstererek, Pakistan'ın, Keşmirlilerin hareket özgürlüğüne tam destek verdiğini belirtti.

Modi hükümetinin, "Keşmirlilere karşı benzeri görülmemiş şekilde zulmettiğine" ve işgal altındaki topraklarda kısıtlamalar uyguladığına işaret eden Sanjrani, mevcut durumda yapılacak herhangi bir ziyaretin, Pakistan ve Keşmir halkının duygularına zarar verebileceğini ifade etti.

Kendisinin ve beraberindeki bir meclis heyetinin, BAE'ye düzenlenecek ziyareti iptal ettiğini duyuran Sanjrani, BAE temsilcisinin durumdan haberdar edildiğini kaydetti.

"Geo News" kanalına konuşan Sanjrani, "işgal altındaki topraklarda masum insanlara zulmeden" Modi'ye tevdi edilen nişan dolayısıyla üzgün olduğunu ve şu durumda BAE'ni ziyaret etmesinin Keşmir halkını inciteceğini söyledi.

BAE hükümetinin daveti üzerine Sanjrani'nin 25-28 Ağustos tarihlerinde bu ülkeyi ziyaret etmesi planlanıyordu. 

MODİ'YE ÜST DÜZEY DEVLET NİŞANI

BAE, Hindistan Başbakanı Narendra Modi'ye, önceki gün BAE'nin en üst düzey nişanı sayılan "Zayid Nişanı"nı tevdi etmişti. 

Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayid Al Nahyan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Hindistan Başbakanı Modi'ye iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi konusunda oynadığı rolden dolayı "Zayid Nişanı"nın tevdi edildiğini belirtmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!