Rusya'dan Su-57 ve Su-35 açıklaması! Erdoğan detayı dikkat çekti

Rusya Başbakan Yardımcısı Yuriy Borisov, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bugün katılacağı Uluslararası Havacılık Fuarı MAKS-2019’da Rusya’nın beşinci nesil Su-57 savaş uçaklarının gösterileceğini söyledi. Bu açıklamadan saatler sonra, Putin ile Erdoğan MAKS 2019 Uluslararası Hava Fuarında Su-57 savaş uçağını inceledi.

Rusya'dan Su-57 ve Su-35 açıklaması! Erdoğan detayı dikkat çekti
Rusya'dan Su-57 ve Su-35 açıklaması! Erdoğan detayı dikkat çekti
GİRİŞ 27.08.2019 12:02 GÜNCELLEME 27.08.2019 15:22
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin S-400 alımı sebebiyle F-35 programından çıkarılması sonucu alternatif olarak düşündüğü savaş uçakları arasında Rus Su-35'leri ve 5 nesil Su-57'ler var.

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Suriye'deki son durumu görüşmek için Moskova'ya gitti. Erdoğan burada, MAKS 2019 Uluslararası Hava Fuarına katıldı.

Başkan Erdoğan Rusya'da! SU-57'ye özel ilgi!

"ERDOĞAN'A SU-57 VE SU-35'LERİ GÖSTERECEĞİZ"

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rus savaş uçaklarının gösteri uçuşlarını izledi. Bu gelişmelerden önce Rusya'dan önemli bir açıklama gelmişti. Rusya Başbakan Yardımcısı Yuriy Borisov, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bugün katılacağı Uluslararası Havacılık Fuarı MAKS-2019'da Rusya'nın beşinci nesil Su-57 savaş uçaklarının gösterileceğini söyledi.

Rus Başbakan Yardımcısı Borisov'a, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Moskova'nın hemen dışında yer alan Jukovskiy şehrinde düzenlenecek MAKS-2019'a katılacak olan Türk lider Erdoğan'a hangi uçakların tanıtımının yapılacağı sorulmuş, Borisov söz konusu sorular karşısında, "(Erdoğan'a) hem Su-57 hem Su-35'i göstereceğiz" demişti.

Rus Başbakan Yardımcısı bahsedilen uçaklardan birinin Türkiye'ye sevk edilme ihtimaline ilişkin soruya ise, "(Türkiye uçakların) satışlarının yapılıp yapılmayacağı ihtimali gösterime bağlı olacak, birazcık bekleyin" cevabını verdi.

Rusya'dan Su-35 açıklaması! Kritik gün yarın: Putin ile Erdoğan...

DÜN DE AÇIKLAMA YAPILMIŞTI

Dün, "Türkiye'nin Su-35 savaş uçakları için Rusya'ya başvurup başvurmadığı" sorusuna "Yorum yok" diyen Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Putin ve Erdoğan'ın yarın (bugün) MAKS-2019 Uluslararası Havacılık ve Uzay Fuarı kapsamında yapacakları görüşmede bu uçakları göreceğini belirtmişti.

YORUMLAR 34
  • fatih ak 4 yıl önce Şikayet Et
    ortak üretim konusunda anlaşılmalı
    Cevapla
  • caylak 4 yıl önce Şikayet Et
    Suan icin Ruslardan güvenilir strajik ortak yok, güven diyorsam kimseye güvenilmeyeceginin altini cizelim kötünün en iyisi
    Cevapla
  • Adem 4 yıl önce Şikayet Et
    Sayın başkanım yaptığın politikaları çok beğeniyorum. Bu abd ve İsraile birhöst deme zamanı geldi de geçiyor
    Cevapla
  • BİRYORUM 4 yıl önce Şikayet Et
    Rusların Amerika' dan çok farkı yoktur. Çok fazla güvenmemek lazım. Ayrıca Rus savaş uçaklarını almak bizim için çok pahalıya mal olur. İş uçağı satın alma ile bitmiyor. Alt yapımız, eğitimlerimiz, taşıyabileceği mühimmatlar vs. Rus standartlarından çok çok farklı. Ayrıca Ruslar da kendi mühimmatlarımızı kullanmamıza çok sıcak bakmaz. Bana bir filo değil ama Amerika' ya blöf için 1-2 uçak alınacakmış gibi geliyor.
    Cevapla
  • dinçer 4 yıl önce Şikayet Et
    Türk Ordusu'nun kullandığı silahların dünyadaki prestiji artar. Ordumuz bu konuda bir otoritedir. Bu yüzden ruslar silahlarını bize kullandırmaya hevesliler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Döner kesen Steinmeier'a eleştiri: Erdoğan'ın bizi ciddiye almaması normal
İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri belli oldu