Yemen'de kanlı saldırı: Ölü sayısı 100'ü geçti...

Yemen'nin Zamar kentinde Husilerin alıkoyduğu kişileri tuttuğu, hapishane niteliğindeki bir binaya Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin düzenlediği hava saldırılarında, 100'den fazla kişinin öldüğü ve çok sayıda kişinin yaralandığı belirtildi.

GİRİŞ 01.09.2019 17:15 GÜNCELLEME 01.09.2019 17:34
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Kızılhaç Örgütü'nün bildirdiğine göre Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Yemen'nin Zamar kentinde Husilerin alıkoyduğu kişileri tuttuğu, hapishane niteliğindeki bir binaya düzenlediği hava saldırısında ölenlerin sayısı 100'ü geçti.

 

 

SOSYAL MEDYADAN DUYURMUŞLARDI

Husi Sözcüsü Muhammed Abdusselam, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Koalisyon yeni hicri yılı Zamar'da mahkumları hedef alan korkunç bir katliamla başlattı. Saldırılarda ilk belirlemelere göre 50 kişi öldü, 100 kişi yaralandı." ifadelerini kullandı.

Husilere bağlı Mahkum İşleri Ulusal Komitesi Müdürü Abdulkadir el-Murtada ise Facebook üzerinden yaptığı açıklamada, koalisyon uçaklarının Zamar kentinde Husilerin kontrolündeki hapishaneyi hedef aldığını belirterek, kurtarma ekiplerinin saldırıların yoğunluğu nedeniyle bölgeye ulaşamadığını kaydetti.

Görgü tanıkları, saldırılarda yaralananların birçoğunun Husilere ait araç ve ambulanslarla hastanelere taşındığını ancak hapishanede alıkonulanlardan bir kısmının ise hala binanın altında mahsur olduğu bilgisini verdi.

Husiler, olayla ilgili Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirliklerini (BAE) suçlayarak, uluslararası ve yerel kuruluşları olayı yakından takip etmeye çağırdı.

Yemen Savunma Bakanlığı, BAE'nin perşembe günü geçici başkent Aden ile Ebyen'de hükümet güçlerini hedef alan hava saldırılarında ölü ve yaralıların sayısının 300'den fazla olduğunu açıklamıştı. 

Söz konusu gelişmelere ilişkin saldırıyı doğrulayan BAE tarafından yapılan açıklamada, Aden Havalimanındaki Arap koalisyon güçlerine karşı düzenlenen terör saldırısına cevap olarak ülkenin güneyinde silahlı terörist gruba saldırı düzenlendiğini duyurmuştu.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de meşru yönetime darbe yapan Husiler, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde tutuyor. Ülkenin birçok kenti ordu ile Husiler arasındaki çatışmalara sahne oluyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten bu yana Yemen hükümetine destek veriyor.

SUUDİ ARABİSTAN'DAN AÇIKLAMA

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon, Yemen'de hapishanenin değil, Husilere ait askeri hedefin vurulduğunu bildirdi.

Al Arabiya televizyonunun yayımladığı Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin sözcüsü Turki el-Maliki'nin yazılı açıklamasına göre, koalisyon, Yemen'in Zamar kentinde hapishaneyi değil, Husilere ait askeri hedefi vurdu.

Vurulan yerin kendileri için "meşru bir hedef" olduğunu, ellerinde deliller bulunduğunu kaydeden Maliki, "Koalisyon söz konusu noktanın vurulması esnasında sivillere zarar verilmemesi için tüm önlemleri almıştır." ifadelerini kullandı.

Husilerin kullandıkları silahların gelişiminin, Yemen'de İran Devrim Muhafızları unsurlarının bulunduğunu gösterdiğini belirten Maliki, Hudeyde Limanı'nın hala Husilerin silahlara ulaşma noktası olduğunu kaydetti.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 9
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu arabistan sözde müslüman ama çok aşşağılık bir ülkedir ki yemende suriyede somalide libyada afganistanda siyonist müslüman katilleriyle bir olmuş bebek çocuk anne öldürüyor. Bunlar müslümanmı. Bunların öldürülmesi siyonistler için kim çalışıyorsa her liderin imhası gerekiyor. Bu şarttır.
    Cevapla
  • mustafa efendı 4 yıl önce Şikayet Et
    arap yarım adası esıtır sapıklık canılık cahıllık adılık alcaklık haınlık demektır osmanlı yıllarca bu suudlara yardım etmıstır maddı ve manevıde saygı gostermıstır ama bunlar ıngılızle bır olup ecdadımı arkadan vurdu vahablık selefılık ıngılız uydurması bır dıne mensup olup muslumanlıkla baglarını kopardılar rabbım tum peygamberlerı arap yarım yarım adası orta dogu ya gonderm ıstır ama yınede savas katlıyamlar hep bu cografyada bıtmeden devam etmıstır keske ortadogudakı ınsanlar ve devlet yonetıcılerı g kore joponya kuba dakı gıbı ınsana saygılı vatanlarına baglı ulkesı topraklarına sadık olsa
    Cevapla
  • Basri Doğan 4 yıl önce Şikayet Et
    Bae. Suud. Mısır idarecileri Allah sizi top etsin. ..
    Cevapla
  • yusuf 4 yıl önce Şikayet Et
    ölen de öldüren de müslüman. Rabbim sonunuzu hayr edip, düşmanın fitnelerinden beri eylesin.
    Cevapla
  • yüksekovalı kürt 4 yıl önce Şikayet Et
    suudi arabistan yetkilileri ALLAH sizi kahhar ism-i ile kahhar perişan etsin zalimler mübarek yerleride kirletiniz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı