Türk şehitliğine çirkin saldırı!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başbakanlığı tarafından (TİKA) Arnavutluk’un başkenti Tiran’da bulunan 15 Temmuz Şehitler Anıtı’ndaki şehitlerin isimlerinin bulunduğu kitabe tahrip edildi.

GİRİŞ 01.09.2019 15:33 GÜNCELLEME 01.09.2019 16:33
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başbakanlığı tarafından (TİKA) Arnavutluk'un başkenti Tiran'da bulunan 15 Temmuz Şehitler Anıtı'ndaki şehitlerin isimlerinin bulunduğu kitabe tahrip edildi.

 

 

Tiran'da TİKA tarafından inşa edilen  15 Temmuz Demokrasi Parkı'ndaki 15 Temmuz Şehitler Anıtı kimliği belirsiz kişilerce tahribata uğradı.

Arnavutluk Emniyetinden yapılan açıklamalar doğultusunda, kimliği belirsiz bir kişinin, sabah saatlerinde sert bir cisimle söz konusu kitabeye zarar verdiği ifade edildi.

 

 

Saldırganın kimliğinin belirlenmesi ve yakalanması için çalışmaların sürdüğü kaydedilirken söz konusu kitabe, emniyet güçlerince tel örgüyle çevrelenip üzeri örtüldüğü bildirildi.

TÜRK BAYRAKLARINA DA ZARAR VERİLDİ

Geçtiğimiz günlerde söz konusu kitabeye ve Türk bayraklarının bulunduğu tabelalara zarar verilmiş, ancak kısa süre sonra tabelalar, Tiran Belediyesi çalışanlarınca onarılmıştı.

Kosova'nın Üsküp Büyükelçisi Gjergj Dedaj, sosyal medya hesabı üzerinden kitabeye ve üzerinde Türk bayraklarının bulunduğu tabelalara yapılan saldırıyla ilgili önceden paylaşımda bulunmuştu.

Türkiye'nin Üsküp Büyükelçiliğince yapılan açıklamada, Dedaj'ın yapmış olduğu açıklamada, Tiran'daki 15 Temmuz Demokrasi Parkı'nda bulunan anıtla ilgili yaptığı paylaşımda kullandığı mesnetsiz iddiaları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan düşmanca söylemini şiddetle kınadıklarını açıklamıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 11
  • abdülhamid 4 yıl önce Şikayet Et
    sultan abdülhamid han'ın yıldız hafiye teşkilatı yani teşkilat-ı mahsusa bu tür olayların faillerini bulur ve cezalandırırdı. bu sebeple osmanlı sınırları dışında osmanlıya islama hakaret eden ya da saldıranlar bertaraf edileceklerini bildikleri için artık bu eylemlere cesaret bile edemiyorlardı.
    Cevapla
  • Terkos 4 yıl önce Şikayet Et
    Hristiyan arnavutlarda olabilir, bir araştırın...!
    Cevapla
  • karanehir 4 yıl önce Şikayet Et
    Fetönün yani CIA in ele geçirdiği iki devletçi var, Arnavutluk ve Kırgızistan.
    Cevapla
  • tesbit 4 yıl önce Şikayet Et
    Fetö haininin köpekleridir.Tiran 'da Bir operasyon yapılıp boyunlarına tasmaları takılarak Türkiye'ye getirilmeli USULÜNCE.
    Cevapla
  • kale55 4 yıl önce Şikayet Et
    kesinlikle FETÖCÜ dür yapanlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!