Uluslararası Ceza Mahkemesi'den Mavi Marmara kararı!

Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin Temyiz Dairesi, savcısına İsrail'in 2010 yılı Mayıs ayında Mavi Marmara'ya yaptığı hava saldırısıyla ilgili olarak dava açılıp açılmayacağı konusunun incelenmesi için ikinci kez talimat verdi.

Uluslararası Ceza Mahkemesi'den Mavi Marmara kararı!
Uluslararası Ceza Mahkemesi'den Mavi Marmara kararı!
GİRİŞ 02.09.2019 15:56 GÜNCELLEME 02.09.2019 17:06
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Temyiz dairesi hakimi Solomy Balungi, iki üyenin dışında diğer bütün üyelerin yeniden dava açılması yolundaki önergeyi desteklediklerini söyledi.

 

 

Savcı, Fatou Bensouda, 2014 yılında İsrail'in saldırılarının "yeteri kadar vahim olmadığı" gerekçesiyle başvuruyla ilgili takipsizlik kararı vermişti.

Savcı, Fatou Bensouda, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin saldırının incelenmesi yolunda yaptığı başvuruyla ilgili daha önceki takipsizlik kararını 2017 yılında yine teyit etmişti. Savcının, 2 Aralık 2019 tarihine kadar yeni mütalaasını açıklaması bekleniyor.

 

 

Gazze'deki ablukayı kırmak adına Türkiye'den yola çıkan Mavi Marmara gemisine 31 Mayıs 2010 yılında İsrail askerleri baskın düzenlemişti. Saldırıda 10 Türk vatandaşı hayatını kaybederken, çok sayıda kişi de yaralanmıştı.

Türkiye ve İsrail Arasında daha önce ölen Türk vatandaşlarına İsrail’in maddi tazminat ödemesi konusunda anlaşma sağlanmıştı.

Anlaşma, İsrail’in, 31 Mayıs 2010 tarihinde yaşanan olayda yakınlarını kaybeden ailelere tazminat olarak, Türkiye tarafından açılacak bir hesaba 20 milyon dolar ödeme yapmasını öngörüyordu.

KAYNAK: EURONEWS
YORUMLAR 2
  • Mısafır 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu mahkemeyı yapanlar buradan cıkacak turkıye adına olumsuz karardan sorumludurlar ve ılerkı tarıhlerde olabılecek adalet kararlarında emsal olacaktır.
    Cevapla
  • evladi fatihan 4 yıl önce Şikayet Et
    biz zaten barismistik galiba zaten mahkemede okadar vahim bir olay deyil demis olan 10 yavrumuza olmus kahrolsun chp zihniyeti
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yasak kalktı, vatandaşlar akın etti! 10 yılda 13 kat arttı
Özgür Özel'den 'erken seçim' çıkışı! ‘Akdi bozmak demektir’