'Güvenli bölgede' karadan devriye bekleniyor

Suriye'nin kuzeyinde Türkiye ve ABD tarafından ortak tesis edilmesi beklenen 'güvenli bölge' için geri sayım devam ediyor. Müşterek Harekat Merkezi'nin kurulup, iki ülke askerlerinin havadan devriye görevi yapmasının ardından şimdi de teröristlerin silahlarıyla 'güvenli bölge' dışına çıkarılmasıyla karadan devriyelerin başlaması bekleniyor.

'Güvenli bölgede' karadan devriye bekleniyor
'Güvenli bölgede' karadan devriye bekleniyor
GİRİŞ 04.09.2019 06:20 GÜNCELLEME 04.09.2019 06:20
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Suriye'nin kuzeyine kurulacak 'güvenli bölge' için Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde oluşturulan Müşterek Harekat Merkezi'nde görevli Türk ve ABD askeri yetkililerinden oluşan heyet, öğleden sonra sınır hattında incelemeler yaptı.

 

 

Müşterek Harekat Merkezi çalışmalarının yürütüldüğü Akçakale'deki 3'üncü Hudut Alay Komutanlığı'ndan çıkan, Türk ve ABD'li askerlerin taşındığı zırhlı araçlardan oluşan konvoy, güvenlik önlemleri eşliğinde sınır hattına getirildi.

Askerler sınır hattında incelemelerde bulundu

Akçakale ile Suriye'nin terör örgütü PKK/YPG kontrolündeki Tel Abyad kentini birbirinden ayıran hatta ilerleyen konvoydaki askerler, sınır boyunca incelemelerde bulunduktan sonra yeniden Hudut Alay Komutanlığı'na döndü.
 

 

 

YORUMLAR 17
  • OSMANLI 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD ile devriye olmaz
    Cevapla
  • Live İT, Leave İT 4 yıl önce Şikayet Et
    Bilhassa İRAN UYUYOR. CANLI Bombalar, ABD Ormanları ne güne DURUYOR
    Cevapla
  • izmir-doğru söyler 4 yıl önce Şikayet Et
    abd operasyon öncesi o pkk lıları alır ve başka bölgeye taşır pkk ya haber verir acilen bu bölgeyi terk edin türk askeri operasyon yapacsk der, bunu abd devamlı yapıyor.tek çözüm rusya -türkiye-iran anlaşıp suriye ve ırakta pkk nın barındığı kaldığı il-ilçeye girer ve b.unları öldürürse pkk o zaman biter.yoksa abd-ingiltere-fransa-israil pkk ya binlerce tır yardım verip türk askerini vur derse böyle müttfiklik olmaz türkiyenin elindeki tank ve silaha göre envanter çıkartılmış ona göre pkk ya uçaksavar-tanksavar mermileri verilmiştir.fransada pkk ya dayanıklı tğnel-beton dökme yerleri yapmıştır.bunlar yüzüne gülen arkada seni bitirme yapan kafir-kallej-haçlı ordusudur.
    Cevapla
  • nimet 4 yıl önce Şikayet Et
    1-2 girme ve devriye denemesi yapın bakalım neler olacak. .yoklama çekin....
    Cevapla
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    içte ve dışta temizliğe devam, Allahın izniyle Melhamei Kübraya hazır olun ey kardeşlerim, vakit geldiğinde koşakoşa gideceğiz inşallah başkumandanımız emri verdiği anda, Allah bize yeter
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti'de reform adımları
Ebediyete uğurlanmak üzere memleketine gönderildi: Anadolu irfanının temsilcisiydi