İngiltere basını Johnson'ı yazdı: Küçük düşürüldü

Parlamentoyu askıya almayı deneyen İngiltere Başbakanı kendi partisi tarafından sırtından hançerlendi, Avam Kamarası'nda çoğunluğu yitiren Johnson erken seçim talebiyle bir sonraki kartını oynuyor.

İngiltere basını Johnson'ı yazdı: Küçük düşürüldü
İngiltere basını Johnson'ı yazdı: Küçük düşürüldü
GİRİŞ 04.09.2019 10:50 GÜNCELLEME 04.09.2019 10:50
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İngiltere'de 'anlaşmasız Brexit' karşıtı milletvekillerinin Salı günkü oylamada parlamentonun gündemini ele geçirip Başbakan Boris Johnson'ın planlarına set çekmesi İngiltere basında da Başbakan için 'büyük bir kayıp' olarak yorumlandı.

 

 

The Times gazetesi "Başbakan tarihi oylamayı kaybetti" başlığıyla gördüğü haberde, "Milletvekilleri 31 Ekim tarihini ertelemenin yolunu yaparken Boris Johnson dün Brexit'in kontrolünü kaybetti" yazdı.

Anlaşmalı veya anlaşmasız, İngiltere'nin AB'den 31 Ekim'de çıkması öngörülüyordu ancak milletvekillerinin parlamento gündemini ele geçirmesiyle, Brexit'i de erteleme ihtimali doğdu.

 

 

The Times gazetesi Johnson için oylamayı kaybetmenin ''küçük düşürücü bir yenilgi'' olduğunu belirtti.

Gazete başyazısında da mevcut durumda en iyi seçeneğin ''erken seçim olduğu'' yorumunu yaptı. Başyazıda, Boris Johnson erken seçim istese de milletvekillerinin Brexit ertelenmeden seçime gidilmesini onaylamayacakları ifade edildi:

"Doğrusu Johnson yalnızca kendini suçlamalı. Parlamentoyu Pazartesiden itibaren beş hafta askıya alma kararı, anayasal olarak meşru olsa da, siyasi olarak açıkça yanlış tasarlanmış bir karardı. Karar, anlaşmasız Brexit'e karşı çıkan milletvekillerini, yasa konusunda beklenenden daha hızlı hareket etmeye teşvik etti."

Brexit'i destekleyen The Daily Telegraph "Johnson seçim istiyor" manşeti attı.

Gazetenin haberinde "Brexit'i ertelemeyi amaçlayan daha önce görülmemiş bir parlamento darbesinin mağduru olan Boris Johnson dün gece erken seçime gitmeye zorlandı" dedi.

'Yeni bir parlamento'

Gazetenin "İngiltere'nin yeni bir parlamentoya ihtiyacı var" başlıklı başyazısında da şu ifadeler var:

Dün Avam Kamarası'nda yaşananlar bize uzun zamandır bildiğimiz bir şeyi hatırlattı: Bu parlamento işini yapamıyor. Sorun çok açık. Halk, 2016 referandumunda AB'den ayrılmayı oyladı ve Theresa May bunun gerçekleşmesi için seçim çağrısı yaptı. Ama acemice yürüttüğü kampanyası nedeniyle çoğunluğu kaybetti ve Avam Kamarası'nda çoğunluk ''AB'de kalınsın'' diyenlerin eline geçti.

YORUMLAR 1
  • Feyzi 4 yıl önce Şikayet Et
    Liderlik kolay iş değil. İnsanlarımızın İngiltere, Fransa, Almanya ve Amerika'dan gerekli dersi almaları gerekiyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı