Trump'tan çok konuşulacak karar! İlk sert tepki geldi...

ABD'de Donald Trump yönetiminin ülkeye kabul edilen mülteci sayısına sınırlama getireceği iddia edildi.

Trump'tan çok konuşulacak karar! İlk sert tepki geldi...
Trump'tan çok konuşulacak karar! İlk sert tepki geldi...
GİRİŞ 06.09.2019 22:11 GÜNCELLEME 06.09.2019 22:12
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

New York Times gazetesinin Beyaz Saray'daki üst düzey yetkililere dayandırdığı haberinde, Trump yönetiminin, ülkelerindeki açlık, savaş veya siyasi baskılardan kaçarak mültecilerin ABD'ye kabulünü düzenleyen programda değişiklik yapmayı planladığı ileri sürüldü.

 

 

Haberde Beyaz Saray'da son haftalarda konuyla ilgili yapılan toplantılarda üst düzey yetkililerden birisinin acil durumlar dışında ülkeye mülteci kabul etmemeyi önerdiği, ayrıca söz konusu toplantılarda ülkeye kabul edilen mülteci sayısını 10 bin ila 15 bin kişi ile sınırlandırma önerisinin gündeme geldiği kaydedildi. 

Irak ve Afganistan gibi ülkelerde ABD'li askeri, diplomatik ve istihbarat birimleriyle çalışan özel statüdeki insanlar ile bazı seçilmiş ülkelerden gelen mültecilerin kabulüne devam edilmesi de öneriler arasında yer aldı.

 

 

Konunun, salı günü Beyaz Saray'da 2020 yılındaki mülteci kabullerine ilişkin yapılacak toplantıda gündeme gelmesi bekleniyor.

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINDAN TEPKİ

Öte yandan, Uluslararası Mülteciler isimli kuruluşun başkanı Eric Schwartz, yaptığı açıklamada, ''Tarihte en yüksek mülteci rakamına ulaşıldığı bir zamanda ABD savunmasız ve korunmaya muhtaç kişilere yuva bulunması konusunda dünyaya liderlik etmekten vazgeçiyor.'' ifadesini kullandı. 

Beyaz Saray'dan New York Times'ın haberine ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • Eren 4 yıl önce Şikayet Et
    Kimse dünyadan artık merhamet beklemesin !!! Ya Ülkesini iyi yönetecek idareciler ve milleti olacak yada Ülkesinde kalıp Savaşır ve Kaderine Razı olacak. Ülkesini Karıştırıp Savaşa Zorlarlar, Hainlik yaparlar, Sonrada biz Zorda Darda kaldık diye Ağlarlar işte, Hayat Hata kabul etmiyor...
    Cevapla
  • Gurbet li 4 yıl önce Şikayet Et
    Bi bulus yap elinde bi proje olsun bak nasil abd ye alirlar suriye ye silahi ben mi sokuyorum insanlari evinden barkindan ediyon sonradaa kabul etmiyon . Allah belani versin abd.
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Hem mülteciliğe sebep oluyorlar hem de kabul etmeyiz diyorlar
    Cevapla
  • Ufuk 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu fakir insanlar neden abd ye geliyor hiç düşündünüzmü abd lilerbu insanların ülkelerinin zenginliklerini çeşitli oyun ve entrikalarla ellerinden aldınız ve ülkenize getirdiniz.bu insanlar haklarını almak için geliyorlar.bu insanların ülkelerinin zenginliğini kendileri kullanmış olsalardı bir tanesi size gelmezdi.gezmeye gelirlerdi.ama hala sömürüyorsunuz.sömürdünüz bu fakirlerin Hakları boğazınızda kalacak.
    Cevapla
  • Abdullah 4 yıl önce Şikayet Et
    Insanlarin memleketini bombaliyon öldürüyosunuz. Hayatta kalanlarida size siginiyor. Memleketleri sömürme bombalama öldürme adamlarda kalir memleketlerinde. KATil HAYDUT Amerika
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tesla'dan Türkiye'ye özel model: Fiyatı yarı yarıya düştü
AB'nin derdi Doğu Akdeniz - Gazete manşetleri