Trump açıkladı: Barış görüşmelerini durdurdum!

ABD Başkanı Donald Trump, bir ABD askerinin de öldüğü Kabil'deki saldırıdan dolayı Taliban'la devam eden barış görüşmelerini durdurduğunu açıkladı.

Trump açıkladı: Barış görüşmelerini durdurdum!
Trump açıkladı: Barış görüşmelerini durdurdum!
GİRİŞ 08.09.2019 02:43 GÜNCELLEME 08.09.2019 03:59
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Donald Trump, bir ABD askerinin de öldüğü Kabil'deki saldırı nedeniyle Taliban'la devam eden barış görüşmelerini durdurduğunu ve Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani ve bazı Taliban liderleri ile Camp David'de bugün yapılması planlanan gizli görüşmelerin iptal edildiğini açıkladı.

"MÜZAKERELERİ ASKIYA ALDIK"

Trump, Twitter hesabından, Taliban'la devam eden müzakerelerin askıya alındığını duyurdu.

"BİZİM BİR ASKERİMİZ ÖLDÜ"

ABD Başkanı Trump, "Önemli bazı Taliban liderleri ve Afganistan Cumhurbaşkanı, bu pazar günü ayrı ayrı Camp David'e geleceklerdi. Onlar bu gece ABD'ye geliyorlardı. Fakat maalesef, yanlış bir koz elde etmek amacıyla onlar (Taliban), Kabil'de 11 kişinin ve bizim de büyük bir askerimizin hayatına mal olan saldırıyı üstlendiler. Derhal bu görüşmeyi iptal ettim ve barış görüşmelerini durdurdum." ifadelerini kullandı.

Trump, kendi pozisyonunu güçlendirmek için bu tür saldırıların işe yaramayacağını ve Taliban'ın bu saldırıyla avantajını kaybettiğini kaydederek, "Bu çok önemli barış görüşmeleri boyunca eğer bir ateşkeste mutabık olmayıp 12 masum insanı da öldürüyorlarsa, demek ki anlamlı bir anlaşma için müzakere gücüne muhtemelen sahip değiller. Daha kaç on yıllarca savaşmaya istekliler?" değerlendirmesini yaptı.

Afganistan Cumhurbaşkanı Gani'nin ABD ile Taliban arasında yürütülen müzakere sürecini görüşmek üzere ABD'ye yapacağı ziyareti ertelediği, dün Amerikan basınına yansımıştı.

Geçen hafta 9'uncu barış görüşmesini tamamlayan ABD'nin Afganistan Özel Temsilcisi Zalmay Halilzad, anlaşma metnini Cumhurbaşkanı Eşref Gani ile paylaşmıştı.

ABD, 5 ÜSTEN 5 BİN ASKERİ ÇEKECEĞİNİ AÇIKLAMIŞTI

Öte yandan Halilzad, Kabil'de özel bir televizyon kanalına verdiği demeçte, Taliban ile aylar süren görüşmelerin ardından bir taslak anlaşmaya varıldığını, ABD'nin ülkedeki 5 üssünü 135 gün içinde kapatarak 5 bin askerini çekeceğini açıklamıştı.

KABİL'DE BOMBALI SALDIRIDA 10 KİŞİ ÖLDÜ

Afganistan'ın başkenti Kabil'de geçen hafta diplomatik misyonların bulunduğu semtin yakınında bomba yüklü minibüsle düzenlenen saldırıda, NATO bünyesinde görevli 2 asker de dahil en az 10 kişinin öldüğü bildirilmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 39
  • hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    Allahim Afgan kardeslerimize yardim etsin, bu abd denen seytan yine oyun pesinde
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    Bush ve Blair toplantıya girer, o anda Türkiye'de "HCBS Ve Sinagog patlamaları" olur. Bu ikili toplantı çıkışı gazetecilere "TÜRKİYE'DE terörle mücadelemizde AFGANİSTANDA artık yanımızda olacak" der. Tüm ABD'li ve yabancılar "dışarda başlarına bişey gelmesin diye TÜRK BAYRAKLARI TAKAR ELBİSELERİNE"..Bu manzara sadece Afganistan'daki "Bush'un Haçlı savaşımız başlıyor" dediği anlamsız savaşa katkımız!! veee şimdi sınırlarımızın dibinde ALTIMIZI OYAN SÖZDE MÜTTEFİKLER...!!???
    Cevapla
  • Deli gadir 4 yıl önce Şikayet Et
    Sen kimsin taliban seni tanimiyor abd korktugu icin talibanla gorusuyor abd kacacak delik ariyor afgan halki talibandan degil abdden bikti butun olumlerin arkasinda abd var simdi kacacak yer ariyor zaten 18 senedir birsey yapamadi taliban abdnin kokunu kaziyor tromp istedigi kadar asker gondersin giden geri ya taputta yada kolu bacagi kopuk geliyor
    Cevapla
  • Gazi 4 yıl önce Şikayet Et
    Lan yürü git... Dünya barış devletleri teröristleri abd nin elinden kurtarmak için çalışmaya başladılar. Yakın tarihte teröristlerin hepsini abd nin elinden kurtarıp kendiyle barışık bir dünyayı karşınızda göreceksiniz.
    Cevapla
  • Tarkan 4 yıl önce Şikayet Et
    Zaten kendi öldürtüyor talibanın içindeki itlerine. Afganistan yeraltı kaynağı çok zengin ve şuanda abd'li şirketlerin abd askeri korumasında bunları çıkarıp sömürüyorlar. Bizzat afgandan gelenler anlatıyor. Abd barış istemiyor yoksa çıkması gerekecek. Bu bahane ile sömürmeye devam edecek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?