Kriz sona eriyor: Putin ve Zelenskiy telefonda görüştü!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy telefonla yaptıkları görüşmede, iki ülke arasında bugün gerçekleşen mahkum değişimini olumlu değerlendirdi.

Kriz sona eriyor: Putin ve Zelenskiy telefonda görüştü!
Kriz sona eriyor: Putin ve Zelenskiy telefonda görüştü!
GİRİŞ 08.09.2019 09:36 GÜNCELLEME 08.09.2019 09:36

Kremlin’den yapılan açıklamada, Putin ile Zelenenskiy’nin diyaloğu devam ettirme konusunda anlaştıklarını ve Putin’in Zelenskiy’e Minsk anlaşmalarının uygulanması için Normandiya formatının iyi hazırlanması gerektiğini  söylediği belirtildi.

Rusya İnsan Hakları Sorumlu Yetkilisi Tatyana Moskalkova, Rusya ile Ukrayna arasında yürütülen takas süreci çerçevesinde her iki taraftan da 35 mahkumun serbest bırakıldığını ve bugün ülkelerine geri döndüğünü duyurmuştu.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova ise Facebook hesabından şu açıklamayı yapmıştı: “Provokasyonlara ve zorluklara rağmen süreç gerçekleşti. Çok önemli bir adım. Sorunların derinleştirilmesine yönelik değil çözümüne yönelik bu tavır muhakkak desteklenmeli. Siyasi irade ve sistemli özenli çalışmalar meyvesini veriyor. Ukrayna’nın başına gelen her kötü şeyden Rusya’nın suçlanması alışkanlığı geçmişte kalmalı. Sürekli Rusya karşıtı söylem kullanılması, iç siyasi ve ekonomik sorunların çözümüne yakınlaştırmaz.”

KAYNAK: SPUTNİK
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Valilik açıkladı! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: Çok sayıda kişi tahliye edildi
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı