Boris Johnson, her şeye rağmen yükselişte

Opinium tarafından yapılan ankete göre Britanya'da Muhafazakar Parti ve partinin Genel Başkanı Boris Johnson, geçirdikleri kaotik haftaya rağmen İşçi Partisi ile arasındaki farkı 10 puana çıkardı.

Boris Johnson, her şeye rağmen yükselişte
Boris Johnson, her şeye rağmen yükselişte
GİRİŞ 09.09.2019 12:53 GÜNCELLEME 09.09.2019 13:01

Parlamentodaki çoğunluğunu yitirdi, üç oylama kaybetti, kardeşi kabinesinden istifa etti ama Johnson anketlere göre yine de oyunu artırdı.

 

 

The Observer'ın yayımladığı ankete göre Muhafazakar Parti geçen haftalarda oyunu yüzde üç yükseltti. Ankete göre bugün yapılacak bir genel seçimde Muhafazakar Parti oyların yüzde 35'ini, bir puan kaybeden İşçi Partisi oyların yüzde 25'ini, Liberal Demokrat Parti yüzde 17'sini, Brexit Partisi ise yüzde 13'ünü alıyor.

The Guardian, Muhafazakar Parti'nin oyunu artırmasının sebebinin Brexit destekçilerinin Johnson yönetimiyle birlikte tekrar partiye daha fazla destek vermesi olabileceğini ifade etti. Theresa May yönetiminin son zamanlarında Brexit sürecinde fazla bir ilerleme kaydedemeyen Muhafazakar Parti, Avrupa Parlamentosu seçimlerinde büyük bir oy kaybı yaşamıştı.

 

 

Johnson, geçen hafta Avam Kamarası'nda yapılan oylamayı kaybettikten sonra erken genel seçim çağrısında bulunmuştu. Geçen aylarda bir erken seçimi desteklemesine rağmen İşçi Partisi, Brexit gündemini belirleme yetkisini kaybetmiş Johnson'ı '10 Numara'da tutmaya karar vererek anlaşmasız Brexit ihtimali ortadan kalkıncaya kadar seçime destek vermeyeceklerini söyledi. Böylece hükümet tarafından bir erken genel seçim yapılması için Avam Kamarası'na sunulan yasa tasarısı reddedildi. Anlaşmasız Brexit ihtimalinin ortadan kaldırılmasını öngören bir yasa tasarısı ise Britanya Parlamentosu'nun üst meclisi olan Lordlar Kamarası'nda görüşülecek. Tasarının onaylanması durumun muhalefet de destek verirse Britanya halkı 2019'un sonundan önce sandığa gidebilir.

Johnson geçen hafta Avam Kamarası'nda iki günde üç oylama kaybetti, partisi Parlamentodaki çoğunluğunu yitirdi, kardeşi Jo Johnson'ın da dahil olduğu isimler kabinesinden istifa etti.

KAYNAK: T24
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı
PKK/KCK'nin Almanya yapılanması sözde sorumlularından Saim Çakmak İstanbul'da yakalandı