ABD harekete geçti! Kritik bölgeye Yüksek İrtifa Hava Savunma Sistemi

ABD Avrupa Komutanlığına ait Terminal Yüksek İrtifa Bölgesel Savunma (THAAD) Sistemi, NATO’nun balistik füze savunma misyonuna katkı sağladıktan sonra Almanya ve Romanya’da yer alan ABD istasyonlarına yeniden konuşlandırıldı.

ABD harekete geçti! Kritik bölgeye Yüksek İrtifa Hava Savunma Sistemi
ABD harekete geçti! Kritik bölgeye Yüksek İrtifa Hava Savunma Sistemi
GİRİŞ 10.09.2019 17:17 GÜNCELLEME 10.09.2019 17:31

ABD Ordusundan yapılan açıklamaya göre THAAD Balistik Füze Savunma Sistemi Görev Gücü, Nisan ayında Romanya’nın Deveselu şehrinde yer alan Deniz Destek Üssü’ne yerleştirildi ve buradaki AEGIS ASHORE Füze Savunma Sistemi’nin rutin bakımı ile modernizasyon faaliyetleri esnasında NATO Balistik Füze Savunma mimarisine entegre edildiler. ABD Ordusuna bağlı 10’uncu Hava ve Füze Savunma Komutanlığı Komutanı Tuğgeneral Gregory Brady’e göre; THAAD’ın Romanya’ya yerleştirilmesi, ABD’nin müttefiklerini ve NATO Balistik Füze Savunma misyonunu desteklemeye yönelik bağlılığını gösteriyor.

 

 

AEGIS, Amerika Birleşik Devletleri tarafından geliştirilen bir Balistik Füze Savunma Sistemidir. AEGIS Sistemi entegre edilen deniz platformları veya karadaki yapılar (AEGIS Ashore), kısa ve orta menzilli balistik füzeleri tespit, teşhis, takip ve imha edecek sistemlerle donatılmıştır. ABD Savunma Bakanlığı’nın Füze Savunma Ajansı’na bağlı bir program olan AEGIS, ABD’nin ulusal füze savunma stratejisinin bir parçasıdır. Sistem, önleyici olarak ABD tarafından geliştirilen SM serisi anti-balistik füze sistemlerini kullanmaktadır.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan dikkat çeken Suriye, Somali, Karabağ çıkışı...
ROKETSAN yeni lazer silahını test etti! İşte o anlar...