ABD 36 bin kilo bomba yağdırdı! Irak'tan açıklama geldi

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), ABD’nin önderliğindeki Birleşik Ortak Görev Gücü-Doğal Kararlılık Harekâtı (CJTF-OIR) Bağdat’ın kuzeyindeki, DEAŞ terör örgütünün yoğun olarak bulunduğu bölgenin bombalandığı görüntüleri son dakika olarak paylaştı. Söz konusu operasyon ile ilgili Irak'tan açıklama geldi.

GİRİŞ 11.09.2019 16:19 GÜNCELLEME 12.09.2019 07:57
Bu Habere 92 Yorum Yapılmış

ABD tarafından paylaşılan görüntülere göre, ABD liderliğindeki Birleşik Ortak Görev Gücü, Irak'ın Salah ad Din bölgesindeki Qanus Adası'ndaki DEAŞ mevzilerini bombaladığını açıkladı.

"TERÖRİSTLERİN GEÇİŞ GÜZERGAHI"

ABD'den yapılan açıklamada Suriye'den DEAŞ teröristlerinin “büyük transit geçiş merkezi” olarak kullandıkları bölgeden Irak'a geçişin engellenmesi için bombalandığı iddia edildi.

 

 

QANUS ADASINI F-15 VE F-35'LER BOMBALADI

CJTF-OIR’e ait resmi sosyal medya hesabından, F-15 ve F-35 savaş uçaklarının Bağdat'ın doğusundaki DEAŞ terör örgütü mensuplarının yoğun olarak bulunduğu Salah ad Din bölgesindeki Qanus Adası'nı bombaladıkları açıklandı. 

Irak'ın kuzeyindeki Salah ad Din bölgesindeki Qanus adası

TOPLAM 36 BİN KİLO BOMBA KULLANILDI

Uçakların, toplamda 36 bin kilogram bomba attıkları da açıklamaya eklendi.

Musul'un 50 mil güneyinde bulunan Dicle nehrinde bulunan Qanus Adası'nı vuran F-15 ve F-35 savaş uçaklarının attığı 36 bin kilogram bombanın maliyeti yaklaşık 80.000 pound.

CENTCOM TARAFINDAN PAYLAŞILAN GÖRÜNTÜ...

Qanus adası, Qayyarah'daki ABD'deki ileri operasyon üssünün yakınlarında bulunuyor. Koalisyon Sözcüsü Albay Myles B. Caggins III, sosyal medya hesabında o anlara dair görüntü de yayınladı. 

ABD operasyon hazırlığına dair de görüntüler paylaştı. Paylaşılan fotoğraflarda Boeing tarafından üretilen müşterek doğrudan taarruz mühimmatı olan lazer güdümlü JDAM bombalarının bir F-15 savaş uçağının altına yerleştirildiği görülüyor.

Lazer güdümlü JDAM bombaları F-15 savaş uçağının altına yerleştirilirken

Yayınlanan videoda dikkat çeken bir başka detay daha var. Görüntülerde Irak'ın terörle mücadele ekiplerinin söz konusu operasyonu bölgede izledikleri dikkat çekiyor.

Irak'ın terörle mücadele ekipleri

IRAK'TAN AÇIKLAMA GELDİ

Irak Savunma Bakanlığı Sözcüsü Yahya Rasul, ABD liderliğindeki koalisyonun Qanus ve Salah ad Din'deki diğer bölgeleri temizlemede Irak kuvvetlerine yardımcı olmak amacıyla operasyon düzenlediklerini açıkladı. 

Irak Savunma Bakanlığı Sözcüsü Yahya Rasul'un sosyal medya hesabındaki açıklamaları

ABD'nin Ortak Görev Gücü komutanlarından biri olan Korgeneral Paul J. LaCamera, Mart ayında yaptığı açıklamada, "Hayır yok olmadılar. Güçlerini koruyorlar. Yeniden ortaya çıkmak için doğru zamanı bekliyorlar" demişti.

Eski Irak Başbakanı Abadi'nin 2017 yılında DEAŞ’a karşı zafer kazandığını iddia etse de özellikle Suriye sınırına yakın bölgelerde terör örgütü hala faaliyet gösteriyor. 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 92
  • eci 4 yıl önce Şikayet Et
    nasıl geçiş güzargahı orası...iki defa suyu geçeceklerine 1 km ilerden bi kere suyugeçerler..amaç basit bir şov..oraya neden gizlensinki deaş kılıçlamı savaşılıyo artık suyun tam ortasına kalemisali..
    Cevapla
  • güçlü bomba 4 yıl önce Şikayet Et
    türkiyenin çok daha güçlü bombalar yapma zamanı gelmiş de geçiyor.
    Cevapla
  • kelem 4 yıl önce Şikayet Et
    Irak savunma bakanı bir de bu operasyon için ABD'ye ne kadar para ödediklerini açıklasaydı iyi olurdu.
    Cevapla
  • Ercan 4 yıl önce Şikayet Et
    Lanet olsun abd
    Cevapla
  • ERDAL AYDIN 4 yıl önce Şikayet Et
    dünyaya gözdağı veriyor güya her zirvenin bir zevali vardır eyy amerika sonun çok kötü olacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Keskin nişancı Gazze'de işgalci İsrail askerini böyle öldürdü
Yeni Renault Kangoo Türkiye'de satışa sunuldu! İşte fiyatı