Sisi'nin yolsuzluklarını tüm dünyaya duyurdu

Mısırlı bir iş adamı, Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi ve generallerinin kendisine verdikleri ihalelerle yolsuzluk yaptıklarını ve vergi mükelleflerinin milyonlarını boşa harcadıklarını belirtti. İngiliz The Times gazetesinin haberine göre, Muhammed Ali adındaki Mısırlı bir iş adamı, yaptığı işlerin parasını alamayınca kaçtığı İspanya'da darbeci cumhurbaşkanı ve generallerini yolsuzlukla suçlayan bir video paylaştı.

Sisi'nin yolsuzluklarını tüm dünyaya duyurdu
Sisi'nin yolsuzluklarını tüm dünyaya duyurdu
GİRİŞ 13.09.2019 07:21 GÜNCELLEME 13.09.2019 07:21
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Mısırlı bir iş adamı, Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi ve generallerinin kendisine verdikleri ihalelerle yolsuzluk yaptıklarını ve vergi mükelleflerinin milyonlarını boşa harcadıklarını belirtti. 

İngiliz The Times gazetesinin haberine göre, Muhammed Ali adındaki Mısırlı bir iş adamı, yaptığı işlerin parasını alamayınca kaçtığı İspanya'da darbeci cumhurbaşkanı ve generallerini yolsuzlukla suçlayan bir video paylaştı.

15 yıl boyunca Mısır ordusunda görev alan 45 yaşındaki iş adamı, generallerin villalar, oteller ve cumhurbaşkanı için saray inşa ettirerek vergi mükelleflerinin milyonlarca dolarını boşa harcadığını öne sürdü. 

Muhammed Ali, Sisi'nin Mısır'daki bilindik düşük seviyeli yolsuzluğu yeni bir düzeye çıkardığını söyledi.

Sisi'nin yardımcıları için beş villa ve Kahire'deki bir askeri kampta cumhurbaşkanı için bir saray inşa ettiğini söyleyen iş adamı, darbeci cumhurbaşkanının bu sarayda kalmamaya karar verdiğini belirtti.

Aynı yerde resmi bir ikametgahı olmasına rağmen İskenderiye'de Sisi ailesi için bir ev yaptığını kaydeden iş adamı, Sisi’nin karısının talep ettiği değişikliklerin bedelinin ise 25 milyon Mısır poundunu (8 milyon 630 bin TL) geçtiğini söyledi.

Muhammed Ali, ordunun Kahire'deki yeni yerleşim yerinde değeri yaklaşık 125 milyon doları (707 milyon TL) bulan bir otel kurma talimatı verdiğini de belirtti.

Mısır'da ordu, ekonominin büyük bir bölümünü kontrol ediyor ve şirket kurullarındaki emekli generaller de ihalelerin alınmasında önemli rol oynuyor.

Sisi, ülkenin demokratik yollardan seçilen ilk cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi 2013 yılında kanlı bir darbe ile devirerek başa geçmişti.

YORUMLAR 13
  • Arbon 4 yıl önce Şikayet Et
    İtirabardan tasarruf olmaz.
    Cevapla
  • Erdoğan 4 yıl önce Şikayet Et
    Mısır halkı bu diktatör sizi bitiriyor bu mikrobu başınızdan atınız
    Cevapla
  • Tek Gerçek Allah 4 yıl önce Şikayet Et
    sıfata bak tam bir it tam bir satılık köpek suratı var tam hain dinsiz
    Cevapla
  • hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    adamin tipine bak, kahve demle misali.. la ben bu adami sokakta gorsem , suratina tukurmem
    Cevapla
  • sait 21 4 yıl önce Şikayet Et
    adi alcak katil kafir sisi baska ne beklenir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...
Bir partiden daha Cumhur İttifakı kararı! 4 il için resmen duyurdular