İran'dan savaş açıklaması: Menzilimizdesiniz

İran ve ABD arasında süregelen gerginlik, tarafların karşılıklı açıklamalarıyla devam ediyor. İran Devrim Muhafızları Hava Kuvvetleri Komutanı Emir Ali Hacızade, "Herkes bilmelidir ki, ABD üsleri ve uçak gemileri menzilimizdedir." açıklamasında bulundu.

İran'dan savaş açıklaması: Menzilimizdesiniz
İran'dan savaş açıklaması: Menzilimizdesiniz
GİRİŞ 15.09.2019 09:42 GÜNCELLEME 15.09.2019 10:43
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Washington yönetiminin geçen yıl nükleer anlaşmadan çekilmesi ve İran ekonomisine daha fazla yaptırım uygulaması, Basra Körfezi'nde gerginliği tırmandırmıştı. 

 

 

İran Devrim Muhafızları Hava Kuvvetleri Komutanı Ali Emir Hacızade açıklamalarda bulundu. Hacızade, "Herkes bilmelidir ki ABD'nin askeri üsleri ve uçak gemileri, füzelerimizin 2 bin kilometrelik menzili içerisindedir." ifadelerini kullandı. Hava Kuvvetleri Komutanı, "İran'ın tam teşekküllü savaşa daima hazır olduğunu" sözlerine ekledi.

İran devlet medyasında konuşan Hacızade, Hürmüz Boğazı üzerinde düşürülen ABD'ye ait RQ-4 Global Hawk tipi yüksek irtifa İHA ile ilgili de açıklamada bulundu. 

 

 

ABD'ye ait İHA'yı düşürmelerinin Washington yönetimine bir uyarı olduğunu söyleyen Hacızade, "ABD İHA'nın düşürülmesine cevap verseydi ve boş bir alana dahi saldırı düzenleseydi biz de onlara karşılık verirdik. Onların yeniden cevap vermesi durumunda savaş başlardı." ifadelerini kullandı. 

ABD'nin Katar'daki El-Udeyd Havva Üssü, Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki (BAE) Ez-Zafra Hava Üssü ve Umman Denizi'ndeki bir donanmasının da hedeflerinde olduğunu savunan Hacızade, Washington yönetiminin olası bir saldırısında buraları vuracaklarını ileri sürdü. 

Devrim Muhafızları Ordusu, 20 Haziran'da, Umman Körfezi kıyısındaki Hürmüzgan eyaletine bağlı Kuhmubarek kenti sahilinde "İran hava sahasını ihlal eden" ABD'ye ait İHA'nın karadan havaya füzeyle vurularak düşürüldüğünü duyurmuştu.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı, Hürmüz Boğazı üzerinde uçan ABD Hava Kuvvetlerine ait insansız hava aracının İran tarafından düşürüldüğünü doğrulamış ancak söz konusu İHA'nın "uluslararası hava sahasında" uçarken düşürüldüğünü savunmuştu.

ABD Başkanı Donald Trump'ın, bunun üzerine İran'a yönelik bir hava saldırısına onay verdiği ancak bir süre sonra bu kararından vazgeçtiği ileri sürülmüştü.

KAYNAK: HABER 7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ, AA
YORUMLAR 27
  • sami 4 yıl önce Şikayet Et
    bu tehditler artık inandırıcı değildir yalan söylüyorsunuz sizin gücünüz masum suriyeli bebeklere yeter bırakın bu yalanları
    Cevapla
  • ayhan 4 yıl önce Şikayet Et
    Hikaye
    Cevapla
  • mehmed 4 yıl önce Şikayet Et
    bunlar rol icabı ABD irani bölgede destekliyor
    Cevapla
  • Hacivat 4 yıl önce Şikayet Et
    Neyi bekliyon vur gitsin
    Cevapla
  • emin 4 yıl önce Şikayet Et
    Dabi dabi dabi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması