Almanya'da son rezalet: Müslümanları fişleyip mektup gönderiyorlar

Avrupa'da yükselen ırkçılık ve İslamofobi dalgasının en net görüldüğü yerlerin başında gelen Almanya'da Müslümanlar fişleniyor ve mektup gönderiliyor. Protestan kilisesinden gönderilen mektupta, Peygamber Efendimiz'e hakaret ediliyor ve mektup gönderilen kişi vaftiz olmaya davet ediliyor. Almanya'da yaşayan Müslümanlar ise bu duruma, "Böyle rezalet görmedik. Bizi mi takip ediyorsunuz" sözleriyle tepki gösteriyor.

Almanya'da son rezalet: Müslümanları fişleyip mektup gönderiyorlar
Almanya'da son rezalet: Müslümanları fişleyip mektup gönderiyorlar
GİRİŞ 16.09.2019 10:51 GÜNCELLEME 16.09.2019 12:08
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Irkçılığın ve İslamofobinin her geçen gün daha da arttığı Avrupa'da yaşanan rezaletlere her gün bir yenisi daha ekleniyor. 

 

 

Almanya'da yaşayan bir Müslüman'a gönderilen mektup bunun son örneği oldu. Medipol Üniversitesi Öğretim Görevlisi Selman Öğüt'ün paylaştığı mektupta, Peygamber Efendimiz'e hakaret ediliyor. Öğüt'ün arkadaşı mektuba, "40 yıla yakındır Almanya'dayım, böyle rezalet görmedim. Benim Müslüman olduğumu nereden biliyorsunuz? Müslümansam da size ne? Siz Müslümanları takip edip evlerine özel mektuplar mı yolluyorsunuz" sözleriyle tepki gösterdi. 

Protestan kilisesinden gelen mektupta, Hristiyanlıkla ilgili kısa bilgi verildikten sonra, "Biz ne Kur'an'ı, ne de Muhammed'i kabul ediyoruz ama inanıldıkları için saygımız vardır. Size onlara inanmamamızın sebepleriyle ilgili kısa bir yazıyı bu mektupla gönderiyoruz" ifadelerine yer veriliyor. 

 

 

Diğer sayfada ise, Hristiyan dinine göre, Hazreti İsa'ya yapılacak dualar öğretiliyor ve "İsa Mesihi kurtarıcın olarak kabul ettin mi" sorusu yöneltiliyor. Mektup gönderilen kişi, her gün İncil okumaya, vaftiz olmaya ve Hristiyanlığı başkalarına anlatmaya davet ediliyor. 

Son sayfada ise, "saygılıyız" dedikleri Peygamber Efendimiz'e hakaret ediyorlar. İddialarını daha da ileri götürerek, "Bütün peygamberler arasında sadece Hazreti İsa'nın günahsız olduğunu" söylüyorlar. 

Sayfanın sonunda da, mektup gönderilen kişinin gözünü boyamak için "Kur'an'ı, sahih hadisleri, Kutsal Tevrat ve İncil'i ayrıntılarıyla inceledik" deniyor. Ancak yine son paragrafta İncil'den örnek veriliyor.

PEYGAMBERLERİN İSMET SIFATI

Peygamberlerin sıfatlarından biri 'ismet'tir. İsmet, "Günah işlememek, günahtan korunmuş olmak" demektir. Peygamberler hayatlarının hiçbir döneminde şirk ve küfür sayılan bir günahı işlemedikleri gibi özellikle peygamberlikten sonra kasten günah işlememişlerdir. İnsan olmaları sebebiyle günah derecesinde olmayan birtakım ufak tefek hataları bulunabilir. Ancak onların bu hatası yüce Allah'ın kendilerini uyarmasıyla derhal düzeltilir. Peygamberlerin bu tip küçük hatalarına "zelle" denilir. İsmetin karşıtı olan mâsiyetten (günah işlemek) Allah onları korumuştur. Peygamberler örnek ve önder kişiler oldukları için, konumlarını zedeleyecek davranışlardan da uzaktırlar.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 6
  • Bahri 4 yıl önce Şikayet Et
    Batı'nın yeni ahlaksızlığı, istedikleri yere istedikleri siyasetçileri getirerek, kim kimi aşağılayacak,kim kime ters düşecek önceden belirlenmiş. Yani yılan kafalı MEDUSA gibi. Bunun adını da ifade özgürlüğü ile demokrarisi diyorlar. Bugün Almanya terörizme hizmet eden ülkelerin başında geliyor. Birde Türk düşmanlığı.
    Cevapla
  • Faruk 4 yıl önce Şikayet Et
    aha suraya yaziyorum...bjnun arkasinda hristiyan yok vatanini satip kacan sürüngenler var...bu kadari iyi bir türkce yi almanlar pek beceremez..
    Cevapla
  • Turgut 4 yıl önce Şikayet Et
    Yok kardeşim Alman bunlar. Ben Almanya’da yaşıyorum bizim kapıya üç kere geldiler hatta kendileri anlıyor mu bilmiyorum ama bize Türkçe video gösterip din değiştirmeye davet ettiler. Bende bi güzel kovdum bunları
    Cevapla
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Soysuz bunlar yaa valla soysuz. Müslümanları takip ediyorlar işte bunun başka bir izahı yok. Rahmetli Kadir Mısıroğlu’da bunların dünyanın en mankafa milleti olduklarını söylemişti. Sizleri öbür tarafta cehennem ateşinden kurtaracak bir Allah’ın kulu yok. Allah katında hak din İslam’dır. Kim Hz. İsa peygambere ilah gözüyle bakarsa o kafir olur. Bir insana Allah’ın yarattığı bir peygambere ilah demekten daha büyük bir şirk var mı ? Allah’ın yemeğe, içmeye, uyumaya ve başka ihtiyaçlara asla ihtiyacı yok ama sizlerin tövbe haşa ilah diye taptığınız Hz. İsa yemek yerdi, uyurdu her türlü insani ihtiyaçları vardı ama Allah’ın yok.
    Cevapla
  • Mete 4 yıl önce Şikayet Et
    Bence bu "islamofobi" tabirinde sorun var. İslam-korkusu anlamına geliyor. Bunun alt metninde de "e ama yeaani, 11 Eylül falan işte, korkuyoruz" algısı yer alıyor. Biz İsrail'in politikalarını eleştirdiğimizde ise ismimiz hemen "anti-semitist" oluyor yani semitizm karşıtı. İslamofobi yerine İslam düşmanlığı daha doğru olur. Zaten bu haberdeki, Almanların bu rezil davranışı da bunun örneği. Peygamberimize hakaret etmeye yeltenenlerinki fobi değildir, en hafif tabirle İslam düşmanlığıdır. Bu yaptıklarını ifade etmek için literatürde çok daha ağır tabirler de var da söylemeyeyim şimdi.
    Cevapla
  • Deniz 4 yıl önce Şikayet Et
    Aynen kardeşim bu fobi falan değil bu bir zihniyet. Bu zihniyet bunları İslam’a karşı köpekleştiriyor işte
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Galatasaray, Adana'da ikinci yarı açıldı! Son sözü Icardi söyledi
Şırnaklı damatla Ukraynalı gelinin düğününde servet takıldı