Netanyahu'dan bir skandal açıklama daha!

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, işgal altındaki Batı Şeria'da yer alan El-Halil kentinde yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin yaşadığı bölgeyi 'İsrail'e ilhak' edeceği vaadinde bulundu.

Netanyahu'dan bir skandal açıklama daha!
Netanyahu'dan bir skandal açıklama daha!
GİRİŞ 16.09.2019 12:47 GÜNCELLEME 16.09.2019 12:47
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Netanyahu, İsrail radyosuna verdiği röportajda yarın yapılacak erken seçimler öncesi sağ seçmenin oyunu almaya yönelik yeni bir vaatte bulundu.

 

 

İsrail Başbakanı, seçimi kazanıp koalisyon hükümeti kurması halinde El-Halil'de yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin yaşadığı yerleri de "İsrail'e ilhak" edeceğini söyledi.

İşgal altındaki Batı Şeria'da yer alan Ürdün Vadisi ve yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerini "İsrail'e ilhak" edeceği vaadinde bulunan Netanyahu'nun El-Halil açıklaması da seçim yatırımı olarak yorumlandı.

 

 

Netanyahu, 4 Eylül'de El-Halil'e gitmiş ve yaptığı konuşmada, "Buradan kimseyi (Yahudi yerleşimcileri) çıkarmayacağız. El-Halil'in yabancısı değiliz ve burada sonsuza kadar var olacağız." demişti.

El-Halil'deki Eski Şehir bölgesinde 400 kadar Yahudi yerleşimci yaşıyor. Yerleşimciler, bin 500 İsrail askeri tarafından korunuyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • Sarı 54 4 yıl önce Şikayet Et
    Bende buradan tüm dünyaya duyuruyorum. İsrail i devlet olarak kabul etmiyorum. Siyonist yahudileri insan yerine koymuyorum. İsrail kelimesini bundan sonra kullanmıyorum. Sonunuz çok kötü olacak. Lanetlisiniz.
    Cevapla
  • Yörük 4 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah allah size öyle bir gazap verir ki dunyadan silinirsiniz
    Cevapla
  • Karamanlı 4 yıl önce Şikayet Et
    lanet olsun sizlere de, lanet okumaklada bu iş bitmiyor islam alemi üstüne düşeni yapsada gücümüzün yetmediği yeri Allaha havale etsek
    Cevapla
  • öneri 4 yıl önce Şikayet Et
    Filistinliler silahları olmadığı ve abluka altında olduğu için İsraille savaşamıyor. İsrail askerleri silahsız filistinlilerden bile korkuyor.Bir çok video var bununla ilgili. İsrailin pkkya silah yardımı yatığı gibi bizde havadan filistinlilere silah paketleri atsak ne iyi olur
    Cevapla
  • bu korkuyla geberin 4 yıl önce Şikayet Et
    400 cehennemlik itrail liyi 1500 tane cehennemlik itrail li koruyor korkuya bak bu korkuyla geberin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Enflasyon 4 ayda 20 puan birden düşecek
İsrail ordusu Gazze’deki BM binasını bombaladı