Trump'a hakaret yağdırdı: Bizi diktatör prense peşkeş çekemezsin

ABD Kongre üyesi ve 2020 başkanlık seçimleri Trump'a rakip olacağını açıklayan Tulsi Gabbard, ABD Başkanı Donald Trump'ın Saudi Aramco'ya ait tesislerin vurulmasına ilişkin yaptığı açıklamaya sert tepki gösterdi. Gabard, 'Onurlu askerlerimizi diktatör Suudi Arabistan Prensi'ne peşkeş çekebileceğinizi düşünmeniz utanç verici ve bir kez daha baş komutanımız olmaya uygun olmadığınızı gösteriyor.' dedi.

Trump'a hakaret yağdırdı: Bizi diktatör prense peşkeş çekemezsin
Trump'a hakaret yağdırdı: Bizi diktatör prense peşkeş çekemezsin
GİRİŞ 18.09.2019 07:17 GÜNCELLEME 18.09.2019 08:51
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Trump, Suudi Arabistan ulusal petrol şirketi Saudi Aramco tesislerine yapılan saldırıya ilişkin, ''Teyide bağlı hedefe kilitliyiz ve silahlarımız dolu.'' açıklamasında bulundu.
 
Trump'ın sözlerine ABD Kongre üyesi ve askeri gazi olan Tulsi Gabbard'dan çok sert tepki geldi.
 
Twitter hesabından açıklama yapan Gabard açıklamasında, ''Üniformalı kardeşlerim Suudi Arabistan’ın İslamcı diktatörü için değil, ülkemiz için hayatını vermeye hazır.Gururlu askerlerimizi Suudi Arabistan Prensi'ne peşkeş çekebileceğinizi düşünmeniz utanç verici ve bir kez daha baş komutanımız olmaya uygun olmadığınızı gösteriyor.'' ifadelerine yer verdi.
 
TRUMP'A ÇOK AĞIR SÖZLER
 
Trump'ın şahsı ve ailesini şimdiye kadar asla nefret söylemlerinde bulunmadığını söyleyen Gabbard, ''Bir Kongre üyesi ve bir asker olarak, ben ve bütün kardeşlerim üniformalı olarak Amerikan halkını ve Amerika Birleşik Devletleri Anayasası'nı korumak ve savunmak için yemin ettik. Başkan Trump, sözleriniz ve eylemleriniz üniformalı kardeşlerime, Amerikan halkına ve Anayasamıza ihanet ediyor. Hizmet arkadaşlarım ve ben sizin f..... değiliz. Sen de bizim p.... değilsin." şeklinde çok sert ifadeler kullandı.
 
SAUDİ ARAMCO PETROL KOMPLEKSLERİNE SALDIRI
 

Geçtiğimiz Cumartesi günü (14 Eylül), Suudi Arabistan'ın milli petrol şirketi Saudi Aramco'ya ait 2 tesiste, yerel saatle 04.00'te SİHA'larla düzenlenen saldırıların ardından yangın çıkmıştı.
 
Saldırının ardından Suudi yönetim tarafından kimse suçlanmazken, Husiler yaptıkları yazılı açıklamayla saldırıyı üstlendi.
 
Olaya ilişkin açıklama yapan Trump, "Suudi Arabistan petrol sahası saldırıya uğradı. Faili bildiğimize inanmak için sebebimiz var. Teyide bağlı olarak biz hedefe kilitliyiz ve silahlarımız dolu. Fakat Krallık'tan (Suudi Arabistan) bu saldırının müsebbibinin kim olduğunu duymayı bekliyoruz." ifadelerini kullandı.
 
2013 yılından bu yana Hawaii'nin 2 kongre bölgesinde ABD Temsilcisi olarak görev yapan Amerikalı politikacı Tulsi Gabbard, aynı zamanda askeri gazi. Kongresi'nin ilk Samoa asıllı Amerikalı ve Hindu üyesi ünvanını da taşıyor. 

 

 

YORUMLAR 7
  • Mert 4 yıl önce Şikayet Et
    Bacı haklı ama ondanda bicacık olmazz
    Cevapla
  • Türko 4 yıl önce Şikayet Et
    Kadın resmen golü atmış.
    Cevapla
  • Osmanlı 4 yıl önce Şikayet Et
    Gel Amarika Türkiyenin, Erdoganın Osmanlı Torunlarının himayesi altına girin inanın ki çok rahat edeceksiniz.
    Cevapla
  • vatan 4 yıl önce Şikayet Et
    aynen bacı aynen
    Cevapla
  • Ayazagalı 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar gercekten saka gibi.kim kime peşkeş cekiyor kim kimi sömürüyor.dalga geçme zilli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat'taki deprem kameralara böyle yansıdı
Bahçesini çapaladı, altın fışkırdı