Trump İran için saat verdi: Askeri müdahale...

ABD Başkanı Trump, İran'a bazı çok önemli yaptırımlar ekleyeceklerini belirterek "Bunları da gelecek 48 saat içerisinde duyuracağız. İran'a askeri müdahale son seçenek. Ama masada başka seçenekler de var" dedi.

Trump İran için saat verdi: Askeri müdahale...
Trump İran için saat verdi: Askeri müdahale...
GİRİŞ 18.09.2019 21:51 GÜNCELLEME 18.09.2019 21:51
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Donald Trump, İran'a uygulanacak yeni yaptırımları 48 saat içerisinde açıklayacaklarını duyurdu.

Trump, Los Angeles Uluslararası Havalimanı'nda, yeni Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O'Brien ile gazetecilere açıklamalarda bulundu. 

İran'a yönelik yaptırımların artırılması konusuna değinen Trump, "İran'a bazı çok önemli yaptırımlar ekleyeceğiz. Bunları da gelecek 48 saat içerisinde duyuracağız." dedi. 

Bu duyurunun içerisinde, İran'a askeri müdahalenin de olup olmayacağına ilişkin soru üzerine Trump, "Ne olacağını göreceğiz." yanıtını verdi. Trump, "Eğer bir şey yapmamız gerekirse bunu tereddüt etmeden yaparız." ifadesini kullandı.

Şu anda çok güçlü bir konumda olduklarını vurgulayan Trump, "İran'a askeri müdahale son seçenek. Ama masada başka seçenekler de var." diye konuştu. 

"NETANYAHU İLE GÖRÜŞMEDİM"

Trump, İsrail seçimleri konusunda da İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüşmediğini belirtti. 

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve beraberindeki heyetin, BM Genel Kurulu görüşmeleri için henüz vize alamaması konusunda ise Trump, İran heyetinin bu toplantıya gelmesini desteklediklerini belirterek, "Eğer bu bana bağlı bir şey olsaydı, onların gelmesine izin verirdim." yorumunda bulundu. 

Trump, Saudi Aramco'nun tesislerine yönelik saldırı hakkında da "Neler olduğunu çok iyi biliyoruz." dedi.

O'Brien ise Suudi Arabistan için Trump'a tavsiyesini özel olarak vereceğini kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 28
  • KIRKiKi 4 yıl önce Şikayet Et
    içeriden yıkamadıysanız boş laf
    Cevapla
  • rıfkı hıdır 4 yıl önce Şikayet Et
    hep korkutma psikolojisi... bir şey yapacağınız yok konuşuyorsun bedavadan
    Cevapla
  • hamza 4 yıl önce Şikayet Et
    abd ve batı müslüman petrolü ile ayakta duruyor 2 kuyuda yangın çıktı adamlar ekonomimiz zarar gördü diye açıklama yaptı ne kadar acı bugün müslümanlar ın petrölü ve imkanları ile müslümanı eziyorlar ve onlar ile dost olmak çağdaşlık veyada başka bir ilericilik olarak görülüyor,lakin bu aşşağılıktır, yozlaşmadır ama zavallılar bunu anlayamıyor.
    Cevapla
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu ii okadar kolay değil İran'a saldırmak ABD nin sonunu getirir. Ayrıca Trump Blöf lerle bir yere varamazsınız daha çok yapıcı olun yıkıcı değil işte o zaman kazanma şansınız yüksek olabilir.
    Cevapla
  • Reza 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir İranlı olarak bugün ülkemde nasıl geri kafalı ve gaddar bir rejimin hakim olduğunu biliyorum. Çilesiz bir günümüz yok bu ülkede bizim. Kendi halkını eziyet eden bir rezim tabii ki Arabistan veya her hangi bir ülkeye de acıyamaz. Ama bu ada İran rejimini sırf antı ABD görünmek için savunan Türk halkını anlayamıyorum. Bırakın bari kendi derdimize yanalım. Biz biliyoruz ki ABD si de, Rusyası da hepsi gizliden arka planda İran rejimi ile anlaşmışlar ve paylarını rezimden alıyorlar. Fakat lütfen İran rejimini bari burada savunmayın. Uzaktan oturmuş alkışlamak çok zor bir şey değil. Kolaysa gelin İran da yaşayın.
    Cevapla
  • inkilap 4 yıl önce Şikayet Et
    senin geri kafalı rejim dediğin iran islam cumhuriyeti bu gün lübnan süriye ırak yemen bahreyn üzerinde etki sahibi olup küresel güc haline geldi.. rehberin tek emriyele dünyanın her yerinde ki inkilapçılar harekete geçip islam dünyasında ki senin gibi munafık işbirlikçilere haddini bildirmeye hazırdır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…