ABD'den Türkiye'ye tehdit: Kesinlikle sabrımız yok!

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Küba ve Venezüella'dan Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Carrie Filipetti, Venezüella krizine ilişkin açıklamada bulundu. Filipetti, Türkiye'yi işaret ederek "Venezüella'daki diktatörlüğü desteklemeyi seçen herhangi bir ülkeye karşı kesinlikle sabrımız yok" dedi.

ABD'den Türkiye'ye tehdit: Kesinlikle sabrımız yok!
ABD'den Türkiye'ye tehdit: Kesinlikle sabrımız yok!
GİRİŞ 20.09.2019 06:00 GÜNCELLEME 20.09.2019 06:00
Bu Habere 190 Yorum Yapılmış

Venezüella ile ilgili son gelişmelere dair düzenlenen basın toplantısında konuşan Filipetti, Venezüella Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun Türkiye ziyaretinin hemen ardından bir Türk şirketi tarafından bu ülkeden satın alınan toplam 900 milyon dolar değerindeki altın ile ilgili soru üzerine, "Venezüella'daki diktatörlüğü desteklemeyi seçen herhangi bir ülkeye karşı kesinlikle sabrımız yok" dedi. 

ABD'nin Venezüella'ya uyguladığı yaptırımların 'Venezüella yönetiminin finansal kaynaklarını sınırlandırmaya' odaklandığını belirten Filipetti, "Altın ya da petrol satışının gelirleri fakir Venezuela halkının değil, Maduro ve çevresinin cebine gidiyor. Venezuela halkı üzerinde daha fazla baskı kurmak için kullanılacak her para, bizim yalnızca yaptırım politikamıza değil, değerlerimize de aykırı" diye konuştu.

Venezüella'ya yapılan kaynak aktarımlarını çok ciddiye aldıklarını kaydeden Filipetti, "Bu paranın ABD müttefiki bir ülkeden gelmesi bizim için bir şeyi değiştirmez. Bu hareket tarzının sona erdiğinden emin olmak için elimizden geleni yapacağız" ifadelerini kullandı. 

YORUMLAR 190
  • hıghlander 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizim de,yükselen petrol fiyatlarına kesinlikle sabrımız yok!...mesele sadece demokrasi hakkı değil...yada enerji arama ve çıkarma ve de ''pay seviyesinde adalet''haklarımıza saygı gösterin!. İçeriden,dışarıdan ülkemizi karıştırıp durmayın.ABD böyle devam ederse,bu yüzyılın 2.yarısı ,tamamen ABD karşıtı bir dünya ile karşılaşacak..dünya nüfusu çoğalıyor ve aç insan sayısı artıyor...Sayın Trump,vizyonunuzu birde bu pencereden tekrar inceleyip yeniden düzenleyin derim.
    Cevapla
  • Lazrail 53 4 yıl önce Şikayet Et
    Terörist devlet denince aklA gelir acaba nedir nedir? amerika denince akla gelir
    Cevapla
  • mert 4 yıl önce Şikayet Et
    bizimde teröüst dedigimiz hainlerr binlercde TIRLAR dolusu mühimat silahlar verilmesine ve o lagim fareleriyle berabner olmarina sabrimizin sonu geldi birkacgün sonra göreceksiniz neyapacagimizi.
    Cevapla
  • Analız 4 yıl önce Şikayet Et
    Maduro kendı halkı tarafından secılen bır lıder. sonra venezuella halkını cok sevdıgınız bellı onların ceplerını bıle dusundugunuze gore amerıkan adaletı boyle bısı olmalı.
    Cevapla
  • 01adana 4 yıl önce Şikayet Et
    en başından beri belli azdan az çohdan çoh getmeden bu iş olmayacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu: Emekliler için özel çalışma
DEM Parti'den skandal Türk bayrağı kararı!