İran'dan ABD'ye peş peşe tehdit!

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney'in Yüksek Askeri Danışmanı Yahya Rahim Safevi, İran'a muhtemel bir saldırı durumunda ABD güçlerini Akdeniz'den Hint Okyanusu'na kadar tüm bölgede hedef alacaklarını belirtti.

İran'dan ABD'ye peş peşe tehdit!
İran'dan ABD'ye peş peşe tehdit!
GİRİŞ 20.09.2019 14:25 GÜNCELLEME 20.09.2019 14:25
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

İran resmi ajansı IRNA'nın haberine göre, başkent Tahran'da cuma hutbesi öncesi bir konuşma yapan Safevi, ABD'nin İran'a karşı muhtemel bir saldırısı durumunda, direniş cephesi olarak adlandırdığı Tahran'ın vekil güçlerinin, bölgede geniş bir coğrafyada ABD güçlerini hedef alacağını söyledi.

 

 

Aynı zamanda İran Devrim Muhafızları Ordusunun üst düzey komutanlarından olan Safevi, "İran'ın müttefikleri ve direniş cephesi, sahip olduğu kapasiteyle ABD'nin müttefiklerinden daha güçlü hale gelmiştir. Amerikalılar (İran'a karşı) herhangi bir komplo düşünürse onlara Akdeniz'den Kızıldeniz'e ve Hint Okyanusu'na kadar (uzanan bölgede) cevap vereceğiz." dedi.

Suudi Arabistan'ın milli petrol şirketi Saudi Aramco'ya ait iki tesise cumartesi günü düzenlenen saldırının ardından bölgede İran ile ABD ve Suudi Arabistan arasındaki tansiyon daha da yükselmişti. Saldırının Yemen'deki Husiler tarafından üstlenmesine rağmen ABD yönetimi, saldırının İran'ın desteğiyle ya da doğrudan İran tarafından düzenlendiğini öne sürüyor. Tahran yönetimi ise saldırıyla ilgisi olmadığını savunuyor. 

 

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • Kasımpaşalı Maho 4 yıl önce Şikayet Et
    iran tarihi boyunca hiçbir gevur devletle savaşmadı. dini imanı yalan. neyine güveniyo acaba. Amerika israil neyse iranda odur. müslüman filan değil bunlar
    Cevapla
  • Annti satan 4 yıl önce Şikayet Et
    Hadi ordan maho.herşey göz önünde resmen her cephede savaşıyorlar halaaa aynı terane bu savaş değil savaşların en büyüğü adamlar ölüyor ve öldürüyor artık birilerinin o kasıtlı beyin kontrolü çalışmasından kendinizi kurtarın bu yüklemeleri size yapanların hepsi abd ve siyonizme çalışan kuklalar.
    Cevapla
  • Hakkı 4 yıl önce Şikayet Et
    Danışıklı...Dağılın beyler maho haklı...
    Cevapla
  • Dik duruş 4 yıl önce Şikayet Et
    ALLAHU EKBER Yaşasın DİRENİŞ CEPHESİ
    Cevapla
  • haydar 4 yıl önce Şikayet Et
    iran gibi despot emperyalist devletler karşısında dik duran islam devletlerine saygılarımı iletiyorum.Allah müslümanların yardımcısı olsun.
    Cevapla
  • Omer 4 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun irana
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Flaş hamle geldi! Nuri Şahin'den Beşiktaş'a yanıt
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız