Mısır Sisi'ye karşı ayakta! 1 milyonu aştı

Mısır'da dün gece başkent Kahire, İskenderiye, Dumyat ve Suveyş gibi kentlerde yapılan eylemler esnasında Twitter'da yapılan paylaşımlarda ''Tahrir Meydanı'' etiketinin kullanımı çok hızlı yayıldı.

GİRİŞ 21.09.2019 15:50 GÜNCELLEME 21.09.2019 16:53
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

"Tahrir Meydanı" etiketinin Mısır sokaklarında karşılık bulduğu ve paylaşımlarda etiketin kullanımının kısa sürede 1 milyonu aştığı gözlendi. Öte yandan Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi yanlıları karşı atağa geçerek, “Sisi seninleyiz” etiketini oluşturdu. Sisi’ye destek etiketiyle yapılan paylaşımların 6 bin 873’te kaldığı görüldü.

 

 

Güvenlik güçlerinin başkent Kahire’deki Tahrir ve Talat meydanlarında güvenlik önlemleri aldığı, onun dışında ülkenin bütün şehirlerinde sakin bir ortam olduğu, hayatın rutin şekilde devam ettiği belirtiliyor. 

Ülkede hayatın rutin akışına zarar vermemek için cuma günleri eylem yapmayı hedeflediklerini duyuran eylemciler, sosyal medya paylaşımlarında önümüzdeki cuma da sokaklara çıkma çağrısı yaptı.  

 

 

Sisi’ye New York’ta protesto ve destek

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi dün Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu görüşmelerine katılmak üzere New York’a gitti.

Sisi’nin New York’a gelmesinin ardından yönetim yanlısı bir grubun Sisi’ye destek gösterisi düzenlediği, aynı bölgede başka bir grubun da Sisi'nin kalacağı otelin önünde protesto için eylem yaptığı bildirildi.

Mısırlı müteahhitin eylem çağrısı

İspanya’da yaşayan Mısırlı müteahhit Muhammed Ali’nin iki hafta önce sosyal medya üzerinden yayımlamaya başladığı videolar, kısa sürede yayılmış ve söyledikleri Mısır sokaklarında karşılık bulmuştu.

Yönetimle uzun süre çalıştığını ve ülkede son yıllarda yapılan yolsuzlukları bildiğini anlatan Ali’nin özellikle de Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi’yi hedef alması ve suçlaması dikkati çekti.

Takipçi sayısı kısa sürede hızla artan Ali, geçen pazartesi günü sosyal medya üzerinden “Sisi bu kadar yeter” adında bir etiket başlatmış ve ardından 20 Eylül Cuma günü Mısır’ın Ehli ve Zemalik futbol takımları arasında oynanacak süper kupa maçının ardından eylem yapma çağrısında bulunmuştu. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 8
  • teknisyen 4 yıl önce Şikayet Et
    İnş kurtulursunuz ama benim düşümcem o işi mısırlılar yapamaz gönder beşyüz Türk o iş tamam
    Cevapla
  • Akıl 4 yıl önce Şikayet Et
    Her seferinde bi musluman ülkesinde olaylar olduğunda birilerinin işine geliyor dünya gözünü Mısır'a çevirdi Gerçek olay başka yerde patlayacak Çok tikkat li olalalim Ya İsrail ya abd bi yere saldırı düzenleyecek yıllarca böyle oldu 14 temmuz nice fransa olaylari 15 temmuzu yaşadık Amma dünyanın gözü o gün nice deki terör saldiridaydi Gözler 4 Reis hazırız dedi
    Cevapla
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah Mısır halkı bu Batının kuklası sisiden kurtulur
    Cevapla
  • abdullah 4 yıl önce Şikayet Et
    bütün dünya müslümanlarının vahdetine vesile olur İNŞAALLAH
    Cevapla
  • canturk 4 yıl önce Şikayet Et
    defolş git sisi ve istrail sizleri bolgemizde istemiyoruz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!