Şaşırtan açıklama: Patriot'ların devreye girmemesinin bir nedeni var

ABD’nin Suudi petrol devi Aramco’nun tesislerine yapılan saldırıların ardından Ortadoğu’ya yüzlerce asker göndermeyi planladığı yönündeki açıklamasını yorumlayan Rus vekil Aleksandr Şerin, söz konusu kararın arkasında Suudi petrolün kontrolünü ele geçirmeyi amaçlayan Washington’un olduğunu doğruladığını belirtti.

Şaşırtan açıklama: Patriot'ların devreye girmemesinin bir nedeni var
Şaşırtan açıklama: Patriot'ların devreye girmemesinin bir nedeni var
GİRİŞ 22.09.2019 06:35 GÜNCELLEME 22.09.2019 12:03
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma’nın Savunma Komitesi Başkan Yardımcısı Aleksandr Şerin, Rus sitesi Sputnik’e açıklamasında ABD’nin Suudi petrol şirketi Aramco’nun tesislerine yapılan saldırıların ardından Ortadoğu’ya ek olarak yüzlerce asker gönderme kararının arkasında Suudi petrolün kontrolünü ele geçirmeyi amaçlayan Washington’un olduğunu doğruladığını ifade etti.

 

 

Şerin, "Şimdi saldırıların arkasında, bu bahane ile oraya sınırlı sayıda asker göndermek için Washington’un olduğu yönündeki varsayım yüzde 100 doğrulanmış oluyor. Şimdi en önemli görevleri, Suudi petrolünün kontrolünü ele geçirmek" diye konuştu.

ABD’nin Venezuela petrolünün üzerindeki kontrolü ele geçirmek amacıyla yapılan önceki girişiminin başarısızlıkla sonuçlandığını hatırlatan Şerin, şimdi ise Washington’un "saçma drone operasyonu" yoluyla aynı planı Ortadoğu’da uygulamaya çalıştığını vurguladı.

 

 

"SUUDİLERİN HAVA SAVUNMA SİSTEMİNİN DEVREYE GİRMEMESİNİN BİR NEDENİ VAR"

Suudi Arabistan’daki petrol tesislerine yapılan İHA saldırıları sırasında ülkede kurulmuş olan Amerikan hava savunma sisteminin devreye girmemesinin "nedensiz olamayacağını" belirten Şerin, yüksek hassasiyete sahip tüm sistemlerin ABD tarafından uzaktan kontrol edildiğine ve her an kapatılabileceğine dikkat çekti.

Rus vekil, "Suudi Arabistan’daki Amerikan hava savunma sisteminin devreye girmemesi nedensiz olamaz. Amerikalılarının teslim ettiği her şeyde çipler var ve tüm bunlar, ABD’nin birleşik bilgisayar sistemi üzerinden kontrol ediliyor. Amerikalıların tedarik ettiği her şey uzaktan kapatılabiliyor. Bunu herkes çok iyi biliyor ve bu durum hiç kimse için yeni bir şey değil” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 47
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    gördün mu hersey kendi üretmeli gavurlar güven olmaz rus dahil
    Cevapla
  • Memduh 4 yıl önce Şikayet Et
    siyonistler ahmak müslümanlarla alay ediyorlar.Caydırıcı güç olmanın yolu nükleerden ve yüksek teknolojiden geçer.Bizler sağlam olamaz isek nükleerin de bir faydası olmaz.Sahih itikada sahip Mü'minler olabiliyormuyuz????Gerisi teferruat.İman varsa İmkan da gelir çalışınca.....
    Cevapla
  • VUSLAT 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD Her Türlü hile ve Dalaverayı çevirerek Dünyaya kan kusturuyor.Petrol Tesisinin vurulmasıda ABD'nin bir oyunudur.Petrol fiyatlarını artırma senaryonun bir parçası.
    Cevapla
  • Huseyin 4 yıl önce Şikayet Et
    Adam 12 den vurmuş
    Cevapla
  • Mahmut GÜVEN 4 yıl önce Şikayet Et
    Aramco Sudi Arabistan Devletinin Resmi Petrol Arama üretme şirketi görünümlü bir Amerikan şirketidir. Ortaklık yapısını inceleyebilirsiniz ? Kasıt petrol fiyatlarına ve Ortadoğu politikalarına yön vermekten ibarettir. Oyun içinde oyun var.
    Cevapla
  • 43kütahya 4 yıl önce Şikayet Et
    aynen
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye sahalara döndü
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız