Rusya'dan kritik açıklama! 'Türkiye S-400'leri bize karşı kullanacak'

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Türkiye'ye S-400 hava savunma sistemleri gibi Rus yapımı gelişmiş silahlar tedarik etmenin günün birinde Rusya'nın aleyhine dönüp dönemeyeceği sorusuna cevaben, "Komşularınızı seçemezsiniz. Komşularınızla barış içinde yaşamak en iyisidir" dedi. Şoygu, günümüz koşullarında Rusya ve Türkiye'nin ortak tehdide karşı birlikte mücadele vermeleri gerektiğini dile getirdi.

GİRİŞ 23.09.2019 13:30 GÜNCELLEME 24.09.2019 08:58
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

Yedi yıl sonra ilk geniş ölçekli röportajını Moskovskiy Komsomolets gazetesine veren Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu'ya, Türkiye'yle yapılan askeri-teknik işbirliğine ilişkin bir soru da yöneltildi.

 

 

Rus gazetesinin yazarlarından Mihail Rostovskiy, Şoygu'ya şunu sordu: "2015'te Türk askerler bombardıman uçağımızı düşürdü. Günümüzdeyse Türkiye'ye en modern silah sistemlerimizi tedarik ediyoruz. Devletin menfaatlerinin sürekli olarak değiştiği ve bunda duygusallığın yerinin olmadığı açık. Ancak Türkiye'yle yaptığımız bu işbirliğinin gelecekte aleyhimize dönmesi, hiç beklenmeyecek bir olasılık mı?"

Mlii Savunma Bakanı Hulusi Akar ve mevkidaşı Sergey Şoygu...

 

 

ÇARPICI SÖZLER

Rusya Savunma Bakanı soru karşısında şunları söyledi: "Esasında sorunuza büyük ölçüde cevap da vermiş oldunuz: Hiçbir şey olduğu şekliyle kalmaz. Söylediklerinize sadece eskiler tarafından söylenmiş bilgece bir sözü ekleyeceğim: Komşularınızı seçemezsiniz. Evleneceğiniz kişiyi ya da dostlarınızı seçebilirsiniz, ancak aynısı komşularınız için geçerli olan bir şey değildir."

Şoygu şöyle devam etti: "Komşularınızla ise barış ile uzlaşı içinde yaşamak ve ortak alanınızın güvenliğini bir biçimde birlikte korumak en iyisidir. Günümüz koşullarında Rusya ve Türkiye'nin ortak menfaatleri vardır. Ülkelerimiz karşısında, teröristler gibi ortak bir tehdit de mevcut. Uygulama bize öyle gösteriyor ki bu ortak tehditlere karşı birlikte mücadele vermek çok daha iyi."

YORUMLAR 43
  • SEVDA 4 yıl önce Şikayet Et
    Rusya komşumuz onunla bir olursak ABD bizden korkar REİS in yolu açık olsun bunu gayet iyi bilip dengeyi koruyo yoksa rusya nın da geçmişi yaptıkları belli...
    Cevapla
  • serhat 4 yıl önce Şikayet Et
    helal sana rusya
    Cevapla
  • Hızır İlyas HASTA 4 yıl önce Şikayet Et
    Türk+Rus Ortak ekonomik askeri yakınlığı Halklarımızın çıkarınadir. ABD,nin amacı Türkiye'yi bölüp parçalamak. Sonrasında Rusya'yı da
    Cevapla
  • Milano Sordu 4 yıl önce Şikayet Et
    Rusya ve Türkiye savaşırsa kimler sevinir?
    Cevapla
  • Adana01 4 yıl önce Şikayet Et
    Osmanlı döneminde denge politikası, Rusyayla; Almanya, Fransa ve İngiltere arasınsaydı. son yüzyılda ise yerini ABD aldı. bizim çıkarlarımız Amerika kıtasında değil ki kardeşim.bize muhtaç olması gereken ABD ama son yüzyıl içinde bizi kendine bağlamış adamlar silah ticaretiyle, satsan satılmaz atsan atılmaz hale getirmiş bizi köle yapmış bizi kendine. bundan kurtulmamız ve dengeyi AB ile Rusya arasında yeniden kurmamız lazım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar